Lovitura grea pentru IPS Teodosie. Judecatorii au decis

Lovitura grea pentru IPS Teodosie. Judecatorii au respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului, in care se cera anularea masurii care impune ca la pelerinaje sa participe doar localnici. Decizia a venit de la Tribunalul Constanta, dar poate fi contestata. IPS Teodosie a mers personal la tribunal, ca sa sustina ca libertatea religioasa nu poate fi ingradita nici macar in timpul unei pandemii.

Decizia poate fi contestata in 5 zile, dar tinand cont ca Sfantul Andrei este pe data de 30 noiembrie, actiunea nu ar mai avea finalitate.

“Aceste restrictii prin care crestinii nu au voie sa intre in biserica nu sunt firesti. Acest virus ataca mai ales plamanii. Noi vrem sa ii imbolnavim de plamani?! Eu simt nevoia sa ii apar, ca pastor imi apar turma acea cuvantatoare, oamenii de credinta.

Orice om trebuie sa aiba asigurata libertatea de exprimare, libertatea de credinta. Nu facem niciun abuz, dimpotriva, vrem sa oprim niste exagerari, sa nu le zic abuzuri, desi sunt, ca sa putem sa ne implinim datele credintei noastre. Avem dreptul acesta”, a spus IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Zeci depersoane au participat, marti, la un protest spontan, in fata Judecatoriei Constanta, acestia au solicitat suspendarea hotararii CJSU privind carantina si permiterea realizarii pelerinajului la Pestera Sfantului Andrei. Orasul Constanta se afla in carantina, iar politistii au dat mai multe amenzi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.