Iohannis este asteptat sa emita decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile

Presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa emita luni decretul de prelungire a starii de urgenta cu inca 30 de zile, conform anuntului facut in urma cu o saptamana.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat saptamana trecuta, dupa intalnirea cu premierul si cu mai multi ministri, ca va fi necesara prelungirea starii de urgenta cu inca o luna, iar decretul va fi emis la inceputul acestei saptamani.

” Sunt lucruri care se misca, insa, tragand linie, am ajuns la concluzia ca va fi nevoie de prelungirea starii de urgenta. Am solicitat Guvernului sa vina cu propuneri. La inceputul saptamanii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenta cu inca o luna de zile. Acest lucru este necesar pentru a tine epidemia sub control”, a afirmat Iohannis.

In 16 martie, presedintele Klaus Iohannis a emis un prim decret privind instituirea starii de urgenta pentru 30 de zile, aceasta perioada urmand sa se incheie marti.

Conform Legii privind decretarea starii de urgenta si a starii de asediu, in functie de evolutia situatiilor de pericol, presedintele Romaniei, cu incuviintarea Parlamentului, poate prelungi durata starii instituite si poate extinde sau restrange aria de aplicare a acesteia.

In termen de cel mult 5 zile de la instituirea starii de urgenta, presedintele solicita Parlamentului incuviintarea masurii adoptate.

In situatia in care Parlamentul nu incuviinteaza starea instituita, presedintele Romaniei revoca de indata decretul, masurile dispuse incetandu-si aplicabilitatea., precizeaza stirilekanald.ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.