Medicul Virgil Musta, o noua descoperire care poate schimba totul in lupta cu COVID-19. Cum reuseste sa isi salveze pacientii internati la Timisoara

Virgil Musta este medicul cu cele mai multe vindecari din tara si coordonatorul Sectiei COVID in Spitalul de Boli Infectioase”Victor Babes” din Timisoara. Acesta a descoperit ca un numar mare de decese ale pacientilor cu coronavirus se datoreaza trombozelor. El a introdus un nou protocol in tratarea pacientilor cu Covid-19.

Virgil Musta a descoperit ca unii pacienti cu Covid-19 dezvolta tromboze care le aduc moartea
Trombozele sunt cheaguri de sange care se instaleaza la nivelul organelor. Virgil Musta a observat ca in cazul pacientilor cu Covid-19 trombozele sunt mai frecvente si duc deseori la deces.

Acesta a decis sa inceapa administrarea de anticoagulante alaturi de antivirale. Acum doua saptamani, echipa Spitalului „Victor Babes” din Timisoara a primit informatii din surse sigure. Virgil Musta personal a participat la conferinte internationale pe aceasta tema.

„S-a remarcat ca o mare parte din pacienti prezinta probleme la nivelul vaselor mici pulmonare, cardiac, cerebral si poate si al altor organe si ca, de fapt, una dintre principalele cauze ale deceselor este aceasta tromboza, pentru ca oxigenul nu mai poate fi transportat de la plamani in organism, intrucat sunt trombozate vasele. (…). M-am gandit sa introduc in protocolul nostru si terapia patogenica, cat mai devreme, pentru a evita aceste complicatii, intrucat s-a constatat ca, cu cat se actioneaza mai devreme, cu atat riscul de a se trece in forme grave scade. Si atunci, am creat acest protocol care, pe langa antivirale, conform protocolului national, prezinta si antiinflamatorii steroidiene si anticoagulante”, a declarat dr. Virgil Musta, conform huff.ro

Publicitate

Hipercoagulabilitate si la tineri

Daca in mod normal, doar persoanele in varsta sunt predispuse sa dezvolte tromboza, infectia cu Covid-19 poate provoca hipercoagulabilitate si la tineri.

„De aceea, unele dintre aceste anticoagulante se dau preventiv, altele curativ, in functie de niste parametri. Noi aplicam deja aceasta schema de vreo doua saptamani”, a precizat dr. Musta.

Virgil Musta si-a aratat disponibilitatea de a colabora cu medicii Spitalului de Campanie COVID al Ministerului Apararii Nationale. Acest spital se va deschide in cateva zile la Timisoara.

„Daca ma solicita, voi merge sa vad daca anumite circuite sunt corecte. Ieri am fost la spitalul din Arad. Noi, medicii, trebuie sa ne ajutam intre noi, inclusiv pentru consiliere de diagnostic”, a mai afirmat medicul Musta.

Acesta a mai vorbit si despre faptul ca numarul infectarilor se afla intr-o continua crestere.

„Avem in spital acum 120 de internati cu coronavirus. Dam drumul la vindecati, dar vin altii. Cazurile noi se contamineaza unii de la altii. Nu mai sunt cei care vin din afara granitelor. Se contamineaza pentru ca merg unde nu trebuie, nu au masca, stau de vorba in strada. Trebuie sa fim precauti, chiar daca vom fi usor mai relaxati. Altfel, va fi si mai rau”, a mai adaugat Virgil Musta.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.