Ludovic Orban, mesaj de Ziua Regalitatii: Romania este din nou in plin proces de consolidare

Premierul Ludovic Orban a transmis, duminica, un mesaj cu ocazia Zilei Regalitatii, el afirmand ca „sta in puterea noastra, a tuturor, sa depasim situatia generata de pandemie si sa ne urmam destinul european”, adaugand ca ”Romania este din nou in plin proces de consolidare”.

Redam mesajul transmis de seful Executivului:

„Sarbatorim astazi Ziua Independentei nationale si Ziua Regalitatii, prin care rememoram trei momente istorice importante pentru destinul statului roman modern, petrecute toate pe 10 mai: proclamarea Principelui Carol ca domnitor al Principatelor Unite, in 1866, Independenta fata de Imperiul Otoman, in 1877, si transformarea tarii din principat in regat, in 1881, cand Principele Carol a fost incoronat ca primul rege al Romaniei.

Independenta nationala si institutia monarhiei s-au sedimentat in constiinta colectiva ca pasi hotaratori pentru consolidarea statului roman modern, prosper si respectat in Europa de la inceputul veacului trecut.

Acum, Romania este din nou in plin proces de consolidare, pe un drum ireversibil, alaturi de celelalte democratii europene si de partenerii nostri strategici, asa cum si-au dorit romanii, dupa aproape cinci decenii in care drumul le-a fost deturnat de dictatura totalitara.

Citeste si articolul :   Viorica de la Clejani, revoltata pe cei ce-l critica pe Fulgy: "Sa va fie tarana usoara"

Familia Regala a Romaniei a fost mereu aproape de romani. Membrii sai au luptat, din tristul exil, impotriva dictaturii care a ingenuncheat tara, iar in perioada post-decembrista au fost adevarati ambasadori ai intereselor Romaniei. Determinarea, demnitatea si onoarea de care au dat dovada in actiunile lor sunt repere morale pe care societatea le pretuieste si bune exemple pentru generatiile actuale si pentru cele care ne vor urma.

Si asa cum, in trecut, romanii au gasit impreuna calea spre idealurile lor de libertate, independenta si unitate, sta in puterea noastra, a tuturor, sa depasim situatia generata de pandemie si sa ne urmam destinul european.

La multi ani, Romania!
La multi ani, Casei Majestatii Sale Custodele Coroanei!“

Autor