ALERTA! Inca un focar urias de coronavirus in Romania! Greseala care a dus la infectarea a 167 pe persoane

Un nou focar de coronavirus in judetul Neamt. Directia de Sanatate Publica (DSP) Neamt a confirmat 167 de infectii cu noul virus la angajatii si beneficiarii Centrului pentru recuperarea si reabilitarea persoanelor cu handicap (CRRPH) Pastraveni. Din totalul infectatilor, 100 de cazuri au fost inregistrate la beneficiari, iar 67 – la angajati.

“Salariatii COVID-19 pozitivi, aflati in izolare preventiva la domiciliu, au fost internati, iar familiile lor au fost plasate in izolare la domiciliu”, precizeaza conducerea DSP Neamt.

Pacientii centrului, cu forme usoare sau asimptomatici, sunt tratati in centru.

“Ca urmare a consultarilor dintre sefii DGASPC, ai Centrului Pastraveni si medicii specialisti s-a stabilit ca salariatii care ar fi trebuit sa incheie perioada de izolare la locul de munca sa ramana in continuare in activitate, iar cei din prima tura care au primit rezultatele negative sa vina la lucru, de asemenea”, spune DGASPC Neamt.

Publicitate

Si la Centrul pentru copii cu dizabilitati “Santa Maria” Piatra-Neamt sunt inregistrate 6 cazuri de COVID-19 la salariati si 13 la tinerii aflati in institutie.

Citeste si articolul :   Noi restrictii. Se inchid scoli, magazine, afaceri. Ungaria, amenintata de al treilea val al pandemiei

“Personalul a fost internat in spital in vederea izolarii si tratarii. Tinerii, asimptomatici, au fost izolati in cadrul centrului, intr-un pavilion separat, au fost evaluati de catre medici infectionisti si sunt monitorizati de catre personalul de specialitate al centrului”, a pecificat DSP Neamt.

Greseala care a dus la infectarea a 167 pe persoane

Conducerea DSP Neamt a mai spus ca abia din 16 aprilie a inceput testarea personalului de ingrijire si in caminele de batrani. Testarea acestor persoane trebuia efectuata de 2 ori pe luna, la inceputul fiecarei perioade de izolare preventive la locul de munca. Au fost recoltate probe din 21 de camine de batrani publice si private, de la 245 angajati si beneficiari.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.