ULTIMA ORA! Klaus Iohannis: „Nu suntem in faza de a face un plan de relaxare”

Presedintele Klaus Iohannis a transmis un nou apel catre romani, rugandu-i sa ramana acasa de Pasti, aceasta masura fiind foarte importanta pentru a nu se raspandi coronavirusul. Duminica, crediciosii catolici sarbatoresc Pastile.

Presedintele a spus ca stie cat de important este pentru toti sa se intalneasca, de Pasti, cu familia si prietenii, dar in contextul actual este mai important ca romanii sa ramana acasa.

„Stim ca de Pasti ne intalnim cu prietenii, cu familia, iesim afara. De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important sa respectam si acum, de Sfintele sarbatori regulile impuse de autoritati. Fiindca daca acum scapam din mana aceasta epidemie va spun ca s-ar putea sa fie foarte grav si sa fie grav pentru foarte multa lume. Asadar, dragi romani, va rog sa respectati in continuare indicatiile autoritatilor pentru cadupa acea sa ajungem cat reusim de repede in faza in care si la noi se poate discuta despre masuri de relaxare”, a spus presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si articolul :   Premierul Florin Citu, anunt de ultim moment. Ce se intampla cu pensiile romanilor in acest an

Romania nu este inca in faza de relaxare a masurilor de izolare si, daca se renunta prea repede la ele, criza se poate prelungi inca „luni de zile”, a avertizat miercuri presedintele Klaus Iohannis.

Publicitate

”Auzim la stiri ca sunt unele tari unde se face un plan pentru relaxare. Noi in Romania nu suntem in aceasta faza. La noi numarul de cazuri creste, persoanele tratate la urgente creste si chiar daca ne dorim cu totii sa se termine cat mai repede criza nu suntem inca in faza in care putem sa ne relaxam”, a spus Klaus Iohannis, la finalul unei vizite la Centrul National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI).

Presedintele Romaniei a mai adaugat: ”Daca respectam cu sfintenie regulile impuse de autoritati, atunci cu siguranta vom putea mai repede sa ajungem la faza de relaxare. Daca ne relaxam prea repede, daca credem ca vremea frumoasa alunga virusul, putem sa ajungem in faza in care masurile trebuie prelungite inca cu cateva luni de zile si nimeni nu isi doreste asa ceva”.

Citeste si articolul :   Nicusor Dan, prima declaratie dupa ce a castigat Primaria Capitalei

„Daca acum scapam din mana aceasta epidemie, s-ar putea sa fie foarte grav”, a avertizat el.

„Asadar, dragi romani, sa respectati indicatiile autoritatilor, ca dupa aceea sa ajungem in faza in care si la noi se poate discuta de relaxare”, a mai spus presedintele.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.