Marian Vanghelie condamnat la inchisoare. Cat ar putea sta dupa gratii

Veste proasta pentru fostul primar al Sectorului 5.  Marian Vanghelie a fost condamnat joi la 11 ani si 8 luni de inchisoare in procesul de coruptie in care a fost trimis in judecata de DNA in 2015. De precizat ca decizia instantei nu este definitiva.

Decizia a fost pronuntata joi de Tribunalul Bucuresti.

De asemenea,Marian Vanghelie este obligat de instanta sa plateasca daune materiale de 15.044.700 de euro catre Primaria de sector, constituita parte civila in proces.

Instanta a dispus si confiscarea speciala a mai multor bunuri si mentinerea sechestrului asigurator dispus de catre procuror, pana la concurenta sumei de 15.044.700 euro.

In schimb, Tribunalaul Bucuresti a decis ridicarea masurile asiguratorii pe bunurile si sumele de bani aflate in conturile Oanei Niculescu-Mizil, sotia lui Marian Vanghelie.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata de DNA Mircea-Sorin Niculae (varul lui Vanghelie), Sorin Stefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, si omul de afaceri Marin Dumitru.

Citeste si articolul :   Florin Citu si-a anuntat candidatura la sefia PNL: „Voi castiga”

Pedepsele dispuse de Tribunalul Bucuresti in cazul acestora:

Mircea-Sorin Niculae – 8 ani de inchisoare.

Dumitru Marin – 4 ani de inchisoare.

Sorin-Stefan Ciocan – 3 ani inchisoare cu suspendare.

Laura Stefan a fost achitata.

Marian Vanghelie a fost trimis in judecata de DNA in iulie 2015 pentru noua infractiuni de luare de mita si abuz in serviciu si sapte infractiuni de spalare de bani.

Potrivit informatiilor transmise de DNA, in perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a solicitat si primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un “comision” de 20% din incasari).

Aceste foloase au fost pretinse si primite de Vanghelie pentru atribuirea de catre Primaria Sectorului 5 si serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achizitii publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar si pentru a dispune plata lucrarilor aferente acestor contracte (valoarea totala este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: record de decese si peste 6.000 de cazuri noi

Marian Vanghelie a fost primarul Sectorului 5 intre anii 2000 si 2016, iar la alegerile locale din septembrie 2020 a candidat fara succes pentru un nou mandat.

Autor