ULTIMA ORA: Coronavirus Romania, 8 aprilie 2020. Bilantul oficial

GCS:344 de cazuri nou confirmate in ultimele 24 de ore. In Romania, sunt 4.761 de persoane infectate

Pana miercuri, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID–19, 344 dintre acestea fiind in ultimele 24 de ore, anunta Grupul de Comunicare Strategica (GCS). Circa o treime dintre cei confirmati, respectiv 1.430, sunt din judetul Suceava.

„De la intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 2 si pana in prezent, au fost plasate in carantina institutionalizata 1.869 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 60 de persoane aflate in carantina au parasit locatia in care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusa masura carantinarii pentru o noua perioada de 14 zile. Pana astazi (miercuri – n.red.), pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate si externate”, potrivit GCS.

Pana acum, 209 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj si Mehedinti, au decedat.

„De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 344 de noi cazuri de imbolnavire. La ATI, in acest moment, sunt internati 162 de pacienti”, arata sursa precizata.

Citeste si articolul :   Horoscop zilnic, 17 iunie 2020. Previziuni astrale pentru toate zodiile

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 25.556 de persoane. Alte 89.976 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 47.207 de teste.

Autor