Klaus Iohannis, anunt de ultima ora! Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie sa o avem la noi si cum se completeaza

Presedintele Romaniei a confirmat ca, dupa data de 15 mai, declaratia pe proprie raspundere nu va mai fi obligatorie pentru deplasarile in interiorul localitatilor, dar, atentie, va ramane obligatorie pentru deplasarile in afara localitatilor

“Se renunta la obligatia de a sta acasa si la obligatia unei declaratii. Putem sa ne deplasam in interiorul localitatii in care locuim fara sa avem nevoie de declaratie. Totusi, nu trebuie sa exageram.Trebuie sa renuntam la deplasarile la care se poate renunta”, a spus Iohannis.

Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: cand trebuie sa o completezi

Chiar daca avem libertatea de a circula fara restrictii in localitate, presedintele a subliniat ca, pentru deplasarile in afara localitatii, declaratia pe proprie raspundere este obligatorie.

Publicitate

“Totusi, cand iesim din localitate este in continuare nevoie de o declaratie, mai putin in zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucurestiului foarte multa lume vine la serviciu in Bucuresti si se intoarce. Pentru aceste deplasari, in interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declaratie.

Dar daca mergeti, de exemplu, din Bucuresti intr-un oras din provincie, pentru a rezolva o problema care se incadreaza intre exceptii, aveti nevoie de o declaratie scrisa”, a  mai declarat Iohannis.

Citeste si articolul :   Ancheta dupa ce un barbat de 47 de ani, din Gorj, a decedat la cateva zile dupa ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca.

Declaratie pe proprie raspundere dupa 15 mai: care sunt motivele pentru care avem voie sa iesim din localitatea de domiciliu

“Totusi, in interesul nostru si al celor pe care dorim sa ii protejam, nu trebuie sa exageram, trebuie sa renuntam la deplasarile la care se poate renunta fara prea mari sacrificii. Ce ramane, totusi, obligatoriu este in continuare, in prima etapa, interzisa deplasarea in afara localitatii, sigur, cu exceptii.

Aceste exceptii vor fi enumerate in decizia Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, sunt exceptii naturale, de exemplu, cine merge la serviciu, merge; se poate merge in afara localitatii pentru muncile agricole; se poate iesi din localitate pentru sporturi individuale, de exemplu mersul cu bicicleta”, a spus Klaus Iohannis.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.