A fost aprobat primul vaccin din lume impotriva noului virus. Fiica presedintelui Putin, vaccinata

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat ca primul vaccin din lume impotriva noii infectii cu coronavirus a fost inregistrat in Rusia in aceasta dimineata.

“In aceasta dimineata, pentru prima data in lume, a fost inregistrat un vaccin impotriva infectiei cu coronavirus … Functioneaza destul de eficient. Formeaza o imunitate stabila, a trecut toate verificarile necesare”, a declarat seful statului la o intalnire cu membrii guvernului.

La randul sau, ministrul Sanatatii, Mikhail Murashko, a mentionat ca acest vaccin de la Centrul de Cercetare Gamaleya si-a confirmat eficacitatea si siguranta. Acesta va fi produs pe doua companii: centrul Gamaleya in sine si compania Binnopharm.

Anterior,centrul Gamaleya , a dat asigurari ca vaccinul rusesc impotriva coronavirusului nu ar putea dauna organismului. Directorul institutiei a mentionat ca participantii la studii au prezentat doar un usor disconfort sub forma de febra.

Publicitate

Publicitate

Efectul vaccinarii in masa va fi vizibil atunci cand populatia va dezvolta imunitatea, a declarat Oleg Gridnev, ministrul adjunct al Sanatatii. Personalul sanitar si persoanele in varsta, ca fiind categoriile cele mai vulnerabile, vor fi primii care vor primi vaccinul.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru: Ne asteptam la un al doilea val in octombrie-decembrie

Putin a anuntat ca fiica sa a fost vaccinata impotriva coronavirusului

Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat ca una dintre fiicele sale a fost vaccinata cu vaccinul COVID-19, a informeaza agentia de stiri RBC .

„Una dintre fiicele mele a primit acest vaccin. In acest sens, ea a luat parte la experiment. Dupa prima vaccinare, temperatura ei a crescut la 38, a doua zi a scazut la 37 si asta este tot ”, a spus Putin.

„Dupa cea de-a doua injectie, a doua vaccinare, temperatura a crescut si ea putin, iar apoi totul a revenit la normal, se simte bine si nvelurile de [anticorpi] sunt mari”, a spus Putin in timpul unei intalniri cu guvernul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.