Masuri noi din 15 mai. Care magazine se deschid? Toti romanii trebuie sa stie

Vesti importante pentru toti romanii. Anuntul a fost facut de Ionel Danca, seful Cancelariei Guvernului. El a vorbit despre noile reguli care vor intra in vigoare pe 15 mai, dar si ce magazine se vor deschide odata cu intrarea in starea de alerta.

Ionel Danca a spus ca se vor redeschide doar magazinele care au „acces asigurat din afara incintei”.

„Sunt prevazute reglementari in ceea ce priveste desfasurarea unor activitati economice si sociale. In domeniul economic, va fi permisa organizarea activitatilor de comercializare a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice care nu presupun ramanerea clientilor in aceste spatii, asa cum sunt cele de tip drive-in, room service sau livrare la clienti. Pe perioada starii de alerta, se pot suspenda comercializarile cu amanuntul si serviciile in centre comerciale, cu cateva exceptii, cum ar fi magazinele de electronice si electrocasnice.

Este permisa activitatea operatorilor economici din centrele comerciale cu acces asigurat din afara incintei, fiind intrerupt accesul cu restul centrului. Aici sunt prevazute cateva exceptii. Pentru operatorii care isi desfasoara activitatile in centrele comerciale, precum cele de ingrijire personala, stomatologice, optica medicala, curatatorii si altele”, e explicat seful Cancelariei.

Citeste si articolul :   ULTIMA ORA: Arafat anunta ca restrictiile ar putea sa nu fie ridicate pe 15 mai. Care este motivul

Purtarea mastii in spatii inchise va fi obligatorie.

Totodata, Ionel Danca a mai specificat ca oamenii vor avea obigativitatea sa poarte masca in spatii inchise.

„In domeniul sanitar pe durata starii de alerta se instituie obligativitatea purtarii mastii in spatiile inchise, spatii comerciale, mijloace de transport si la locul de munca”, a spus Danca.

Ionel Danca a anuntat si plafonarea preturilor pentru dispozitivele medicale sau alte materiale.

„Autoritatile pot plafona preturile la dispozitivele medicale si alte materiale sanitate pe perioada starii de alerta”, a mai spus seful Cancelariei.

Autor