Doliu in Romania. S-a stins unul dintre cei mai mari chirurgi. A salvat mii de vieti, dar el a cedat in fata virusului

Doliu in Romania. S-a stins medicul si profesorul universitar Dumitru Octavian Unc. Acesta era spitalizat de cateva zile, dupa ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Anuntul a fost facut de conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Constanta.

“Noi, colectivul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanta ne despartim astazi, cu nespusa tristete, de un mare om, un mare doctor, un mare profesor, un mare suflet. Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a plecat, prea repede, la Ceruri, in aceasta dimineata, in ciuda eforturilor depuse de colegii nostri. Covid-19 a invins din nou”, scrie in comunicatul de presa transmis de unitatea medicala.

Dr. Dumitru Octavian Unc a salvat viata a mii de pacienti.

Publicitate

“Profesorul Dr. Dumitru Octavian Unc a fost si va ramane unul dintre cei mai mari chirurgi din Constanta, din Dobrogea, din Romania. Unul dintre cei mai mari medici cu care ne mandrim peste hotare. Unul dintre oamenii care a salvat mii si mii de oameni, aici, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ‘Sf. Apostol Andrei’ Constanta”, a mai spus conducerea spitalului.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins la doar 21 de ani. Boala crunta i-a fost descoperita dupa o accidentare banala

Dr. Unc lucra in cadrul Spitalului Judetean Constanta din anul 1985.

“A venit ca medic stagiar la Spitalul Judetean Constanta in 1985, in 1994 a devenit medic specialist, medic primar in 1998, iar din 2011 pana in 2014 a condus Clinica de Chirurgie din cadrul SCJU Constanta. A fost iubit de colegi, de studenti si de pacienti, deopotriva”, mai scrie in comunicat

Dumitru Octavian Unc s-a nascut in 1957 in orasul brasovean Zarnesti si a absolvit Facultatea de Medicina Generala – IMF Bucuresti, promotia 1985.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.