Ministrul muncii, Violeta Alexandru: “Circa 500.000 de persoane ar putea fi in somaj in a doua parte a anului”

Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru a declarat ca, potrivit studiilor, in a doua jumatate a nului, aproape 500.000 de persoane ar putea ramane fara loc de munca.

“Sper sa gasim solutiile pentru a-i aduce pe acesti oameni in activitate”, a spus ministrul.

Violeta Alexandru a mai spus ca Guvernului urmareste sa prelungeasca masura acordarii somajului tehnic dupa 15 mai atat pentru angajatorii care au angajati cu contractele de munca suspendate, cat si pentru liber-profesionisti.

“In prima instanta, va fi o prelungire scurta, pentru 15 mai – 1 iunie, a masurii pentru toate categoriile de persoane. Apoi, de la 1 iunie va intra in vigoare un nou pachet de masuri, iar somajul tehnic se va aplica in acele sectoare in care va fi mentinuta restrangerea activitatii.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Intre aceste sectoare se numara si industria evenimentelor, spectacolelor, expozitiilor. De asemenea, restaurantele care au spatii inchise vor fi vizate de masuri de sprijin si urmeaza sa fie luata o decizie si in privinta spatiilor comerciale care vor ramane inchise. Pentru aceste domenii, se va acorda o suma fixa pentru angajati timp de trei luni, dupa care sprijinul va scadea gradual, pe masura ce activitatea respectivelor companii se reia”, a mai spus Ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Citeste si articolul :   Impozitarea pensiilor speciale, atacata la CCR chiar de Avocatul Poporului: "Beneficiarii de pensii speciale sunt discriminati"

Ce afaceri se deschid dupa 15 mai:

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca unele afaceri se vor deschide de la 15 mai.

„Cand se vor relaxa masurile va exista o miscare mai mare a cetatenilor, va exista o posibilitate de reluare cel putin a sectorului hotelier. In ceea ce priveste reluarea activitatii la restaurante, suntem inca intr-o analiza foarte serioasa. Pentru ca noi inainte sa relaxam anumite masuri facem o ancheta epidemiologica. Nu pot sa dau un orizont de timp, nu stim cand se vor redeschide. In ceea ce priveste hotelurile, hotelurile cu siguranta nu vor avea restrictii, hotelurile vor putea functiona in anumite conditii de respectare a unor reguli prin care sa se reduca la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde si de miscarea oamenilor si nevoia oamenilor de cazare”, a spus Orban.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.