Multi vom supravietui pandemiei, dar nimic nu va mai fi la fel ca inainte

Pandemia covid-19 a intors lumea cu capul in jos, prabusind sistemele economice si de sanatate, expunand inegalitatea sociala nefasta care exista, demascand adevarata fata a oamenilor, guvernelor, religiilor. Nimic nu va fi la fel ca inainte, nimeni nu va putea sa se vada cu aceiasi ochi.

In dorinta de a gasi raspunsuri si cauze care dau o oarecare logica, exista teorii ale conspiratiei, legende urbane, fantome ale comunismului, presupuse lovituri politice, printre alte presupuneri fara o baza reala.

Multi vor supravietui covid-19, dar vor ramane morti in interior. Si cel mai rau este ca niciun test medical nu este in masura sa diagnostice acest lucru.

Cu toate acestea, aproape nimeni nu este constient de neglijarea umana a naturii si de nevoile de baza ale cetatenilor, care a rezistat timp de secole.

Publicitate

Ne-am distantat, de-a lungul timpului, de spiritualitate, de religiozitate, de aprecierea a ceea ce compune esenta noastra si nu poate fi cumparat.

Citeste si articolul :   Dr. Rafila: Macar la nivel local sa se ridice o parte din masuri

Punem consumul si materialitatea in centrul tuturor, guvernate de dictate economice, chiar daca cu pretul inegalitatilor din ce in ce mai severe.

Ne distantam de natura si animale, in nevoile si cerintele lor, in timp ce ne multumim cu arhitectura si animalele de companie. Ne-am indepartat de cunoasterea de sine, de celalalt.

De fapt, celalalt a devenit mai putin important decat satisfactia propriilor dorinte, inchis ca multi altii in bula noastra de confort.

Publicitate

Toate acestea le lasa oamenilor inimile reci si incapabile sa fie afectate de mizeriile nimanui. Empatie zero. Acest lucru impiedica fiinta umana sa vada consecintele teribile ale neglijarii sale asupra mediului, faunei si florei.

De asemenea, impiedica fiinta umana sa realizeze cat de mult ii raneste pe oameni, cat de mult atitudinile sale pot fi daunatoare in ansamblu – pentru unii, doar sinele este de interes.

Prin urmare, nu este degeaba ca multi urmaresc scenele dantesce ale pagubelor provocate de pandemia covidului-19 in lume, camioane frigorifice parcate la usile spitalelor si cimitire, randuri de ambulante oprite la spitale asteptand paturi goale.

Citeste si articolul :   Alexandru Rafila a rabufnit: "Trebuie sa le spunem oamenilor adevarul"

In numele mentinerii economiei, care ar trebui sa fie mai bine sustinuta de guverne, care abia aloca fonduri si abia reduc cheltuielile inutile, se considera ca slabeste izolarea, chiar si atunci cand aceasta procedura s-a dovedit deja ineficienta si periculoasa in contexte anterioare.

Atunci cand judecam ce viata are mai mult sau mai putin valoare, este un semn ca umanitatea merge prost. Nimic nu va fi ca inainte. Cine nu se imbunatateste dupa toate acestea, nu se va imbunatati niciodata.

Multi vor supravietui covid-19, dar vor ramane morti in interior. Si cel mai rau este ca niciun test medical nu este in masura sa diagnostice acest lucru.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.