6 sfaturi pentru ingrijirea trandafirilor din gradina

Nimeni nu poate rezista frumusetii trandafirilor. Trandafirul a fost considerat pentru multa vreme “regina tuturor culorilor”.

Pentru a avea trandafiri frumosi in gradina, trebuie sa stii sa ii ingrijesti corect.

Reguli de ingrijire a trandafirilor:

Trandafirii trebuie planatati acolo unde exista intotdeauna lumina. Trebuie sa fie protejati de frig si de vant. Desi exista si anumite soiuri care iubesc umbra.

Publicitate

Gradinarii recomanda plantarea trandafirilor primavara. In luna mai este perfect. In acasta perioada pamantul se incalzeste destul, astfel incat radacinile sa se poata prinde.

Daca plantati un trandafir toamana, imediat o sa dea inghetul, iar radacinile nu se vor putea dezvolta. De aceea exista un risc destul de mare ca transafirii sa se usuce.

Cand replantati un trandafir trebuie sa ii lasati cei mai puternici vlastari, astfel incat acesta sa nu aiba mai mult de 6 muguri. Trebuie sa sapati o groapa suficient de larga. Dupa ce trandafirul a fost plantat, trebuie ajutat cu ingrasamant. Pentru o tufa de trandafiri sunt suficiente 15 grame de ingrasamant.

Trebuie hraniti primavara si vara. Este important pentru ca anul viitor acestea sa faca si mai multe flori.

Udarea este necesara in mod regulat. Cel putin o data pe saptamana. Este important sa alegeti momentul in care sa ii udati. de exemplu seara sau dimineata. Astfel trandafirii se vor obisnui cu programul si vor creste activ.

Primavara, trebuie eliminate toate tulpinele cu flori uscare sau bolnave. Pentru o crestere frumoasa este nevoie sa ii rariti o data la ceva timp.

Inainte de vremea rece, acoperiti cu atentie florile. Desi anumite soiuri rezista peste iarna. Acoperirea se face pe la inceputul lunii noiembrie, daca este cald afara se poate face si la sfarsitul lunii.

Pe tot parcursul infloririi, transafirii trebuie stropiti de cel putin 3 ori pe sezon. Solutiile speciale ajuta la combaterea flroilor cu diversi daunatori.

Respectand acesti pasi, puteti avea o gradina d einvidiat.

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.