Vesti bune! Un tratament minune ajunge in Romania in lunile iulie si august.

Doua medicamente folosite in tratarea pacientilor infectati cu noul virus vor ajunge si in Romania, in aceasta vara. Este vorba de Favipiravir si Nafamostat si vor fi aduse de compania Terapia Cluj de la o sucursala din Japonia.

Daca aceste medicamente se dovedesc eficiente, vor fi fabricate si in Romania, scrie Mediafax.

Iata ce spune Dragos Damian, producator medicamente:

„Scoala japoneza a lansat in studii clinice doua preparate care se fabrica in Japonia. Este vorba despre Favipiravir, despre acest produs s-a mai vorbit si la inceputul pandemiei si sunt o serie de studii cu rezultate incurajatoare. Acest preparat este un preparat anti gripal la baza, dar se pare ca are si efecte impotriva SARS Cov-2.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Cel de al doilea preparat este Nafamostat. Acesta este un produs injectabil si din nou sunt date de literatura care arata ca in fazele severe ale bolii, impreuna cu anti-coagulante, este un preparat care limiteaza efectele si simptomele bolii.”, a spus producatorul.

Citeste si articolul :   Vela: Acordul MAI – BOR pentru slujba de Pasti se modifica

Tot el spune ca ar putea fi fabricate si in Romania.

„Noi avem o sucursala in Japonia si am reusit destul de repede sa punem in fabricatie aceste produse. O sa urmeze bineinteles formalitatile de import, de inregistrare a medicamentelor si cam 20 de doze din fiecare dintre cele doua produse, noi estimam ca o sa ajunga in Romania in lunile iulie si august.”, a mai spus Dragos Damian, potrivit Mediafax.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.