Romania incepe sa produca masti FPP2 si ventilatoare

Premierul Ludovic Orban a anuntat, joi seara, ca Romania va produce masti FFP2 si ca se poata discutii cu Dacia-Renalt cu privire la fabricarea de ventilatoare.

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Romania va produce si masti FFP2 de la sarsitul lunii aprilie.

„Pot sa anunt ca aproximativ in jurul datei de 25 aprilie, 1 mai, vom avea capacitatea sa producem in Romania si masti de tip FFP2 care asigura protectie de 92%”, a declarat premierul, la Digi24.

Acesta a vorbit si despre producerea ventilatoarelor la noi in tara si a nuntat ca sunt deja discutii avansate cu grupul Renault- Dacia.

Publicitate

„Vom produce si ventilatoare. La ora actuala avem increderea ca vom reusi sa achizitionam ventilatoare intr-o cantitate importanta. Insa nu am stat numai in aceste cautari, am cautat sa gasim surse sigure pentru ventilatoare. La ministerul Apararii este in curs de realizare un prototip de ventilator care va fi un produs autohton.

De asemenea am avut discutii. Si le multumesc celor de la grupul Dacia- Renault. Am avut discutii si avem doua variante de a incepe productia de ventilatoare. Fie pe un prototip francez, fie pe baza unui proiect care a fost pus la dispozitia noastra de catre o importanta companie americana.

Exista de asemenea eforturi care se fac si de diferite companii si la Timisoara si la Targu-Mures pentru a avea capacitatea sa producem si noi ventilatoare in Romania. Am luat de asemenea cele 190 de ventilatoare stricate si punem in functiune aproximativ 90-100 de ventilatoare. Chiar avem o perspectiva cu un grad mare de probabilitate de a contracta 400 de ventilatoare”, a mai spus Ludovic Orban.

.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.