Avem in evaluare toate posibilitatile de la prelungire a starii de urgenta

Premierul Ludovic Orban spune ca autoritatile evalueaza toate posibilitatile de la prelungire a starii de urgenta, iar decizia va fi luata pe masura ce se apropie 15 mai.

„Noi avem in evaluare toate posibilitatile de la prelungire a starii de urgenta, instituirea starii de alerta. Decizia o vom lua pe masura ce ne apropiem pe data de 15 mai si de evolutia economiei”, a declarat Orban.

Intrebat daca se gandeste la reluarea unor activitati economice, premierul a raspuns: „Am cautat (…) sa limitam la maximum numarul de activitati economice pe care le-am restrictionat. Privitor la fiecare restrictie existenta a unei activitati economice, facem o analiza foarte serioasa epidemiologica. Ne gandim la ce posibile masuri de protejare a angajatilor la locul de munca si care este eficienta acestor masuri”.

Intrebat, de asemenea, daca lunile iulie si august vor fi de vacanta, premierul a spus ca nu a fost inca luata decizia finala.

„Ministerele sunt implicate in adoptarea unor protocoale pentru fiecare activitate economica. In ceea ce priveste activitatea restaurantelor, prezinta un risc destul de mare. Putine restaurante au separeuri, nu poti sa porti masca. Facem o analiza referitoare la restaurante. E putin probabila reluarea activitatii pentru restaurante”, a declarat Orban.

Citeste si articolul :   Doar 230 de cazuri noi de COVID-19 in ultimele 24 de ore

De asemenea, prim-ministrul a declarat ca deplasarile in afara localitatilor nu se vor putea face in libertate totala: „Ne-am dori sa existe posibilitatea ca oamenii sa isi petreaca concediile in destinatii de vacanta. Dar nu se poate anunta acum cu certitudine”.

Declaratiile au fost facute de premier la uzina de produse speciale din Dragomiresti, judetul Dambovita

Autor