Gabriel Cotabita, in lacrimi. Mama sa a urcat la Ceruri. Anuntul facut de artist

Gabriel Cotabita este in doliu, dupa ce mama lui a plecat la Ceruri. Indurerat, artistul a facut anuntul pe paginina de Facebook.

“Va fi foarte greu sa imi revin desi stiu ca trebuie. Va fi foarte greu sa nu mai astept telefonul de la ora 18 din fiecare zi.

Mama mi-a fost tot timpul aproape, uneori pisaloaga dar de fiecare data bine intentionata. O iubire si un devotament totale. Si si-a tinut primisiunea nu a plecat pana nu m-a vazut aranjat cu toate.

Stiu ca era mandra de mine si m-a tinut de mana in momentele mele grele.

Doresc tuturor sa aiba parte de asemenea iubire.

Drum lin. Stiu ca te asteapta toti ai tai si vei fi bine primita!

Eu nu te voi uita niciodata! Odihna usoara!”, a scris artistul pe pagina sa de Facebook

Gabriel Cotabita (n. 1 noiembrie 1955, Craiova) este un cantaret roman de muzica usoara si pop-rock, prezentator, producator muzical si de televiziune.

A absolvit Institutul de Electrotehnica din Craiova fiind inginer. In perioada 1967-1969 urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova. A debutat in muzica rock in anul 1975 alaturi de grupul Redivivus devenind o vedeta a genului. In luna octombrie a aceluiasi an are loc primul spectacol al formatiei si un an mai tarziu Redivivus participa la Festivalul Artei Studentesti de la Galati unde Gabriel Cotabita primeste premiu pentru cel mai bun solist vocal. Intre anii 1979 si 1980 Cotabita colaboreaza si cu Basorelief alaturi de care sustine o serie de concerte pe litoral.

Dupa ce Redivivus isi incheie activitatea pentru ca nu a mai putut fi considerata o trupa studenteasca, interpretul isi va infiinta o noua trupa, Fapt Divers cu care canta in restaurant. Ulterior revine la titulatura de Redivivus. In 1983 Holograf ramane fara solist vocal si-l solicita pe Gabriel Cotabita sa vina in trupa. Impreuna au scos in anul 1984 albumul « Holograf 1 ». Pe vremea aceea in componenta Holograf erau Gabriel Cotabita – voce, Mihai Pocorschi – chitara/voce, Sorin Ciobanu – chitara, Antonio Furtuna – clape, Nichi Temistocle – chitara bass, Edi Petrosel – percutie.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins din viata la 50 de ani: A ajutat peste 10.000 de pacienti

Prezenta trupei in acelasi an pe scena de la Cenaclu Flacara reprezinta rampa de lansare pentru baieti. Despartirea de Holograf se face din cauza vizei care ii este refuzata de doua ori lui Gabriel Cotabita pentru o serie de turnee in strainatate motiv pentru care decide sa paraseasca trupa.

Este momentul in care se intoarce la Redivivus la Craiova cu care obtine succese pana in anul 1986 cand este contactat de Ionel Tudor pentru a-i interpreta la festivalul Mamaia o piesa. Gabriel Cotabita este recomandat compozitorului de catre fostul coleg de trupa din Holograf, Tino Furtuna. Despartirea definitiva de Redivivus se face printr-un concert pe data de 20 mai.

Cotabita a ales prin muzica usoara scena: « In 1986 muzica asa-zis usoara a fost pentru mine ultimul tren pentru a putea canta pe scena renuntand la activitatea din restaurante ». Din anul 1986 se dedica muzicii usoare, pop si isi formeaza o trupa de turneu, respectiv Vodevil.

Citeste si articolul :   O tanara de 21 de ani, studenta in anul 3 la Medicina, a decedat dupa doua saptamani de chinuri. Mama fetei face acuzatii grave

Dan Iagnov compune melodia „Continent pierdut”, cantec in duet Gabriel Cotabita cu Monica Anghel, melodie aparuta pe CD-ul „Best of Dan Iagnov”, editat in 2006 la casa de discuri OVO MUSIC.

Gabriel Cotabita este casatorit cu Alina din 2016.

Autor