Viorica Dancila, prima reactie dupa adoptarea tacita a proiectului privind autonomia Tinutului Secuiesc: Este un afront

Din toate punctele de vedere, adoptarea asa-numitului proiect de lege a autonomiei Tinutului Secuiesc este o problema extrem de grava. Viorica Dancila, fost prim-ministru si lider PSD, a declarat intr-un articol pe Facebook ca este o ofensa pentru suveranitatea nationala a Romaniei.

„Nicio epidemie, nicio izolare nu poate justifica o astfel de scapare de procedura. Adoptarea, chiar si tacita, a unei propuneri legislative de o asemenea gravitate nu arata doar o totala lipsa de profesionalism, ci si inconstienta politica”, scrie Viorica Dancila.

Proiectul a fost depus la sfarsitul anului trecut, iar acum a trecut tacit de Camera Deputatilor, desi perioada in care putea fi deabatut a expirat.

Articolul continuă după reclame

„Senatul e acum dator sa repare aceasta oribila greseala”, scrie Viorica Dancila.

Publicitate

Parlamentarii au votat, in data de 10 octombrie 2019, motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Viorica Dancila.

Parlamentarii au votat in majoritate impotriva Guvernului Dancila, 238 de voturi au fost in favoarea motiunii de cenzura, din cele 245 exprimate.

Citeste si articolul :   Vatican: A fost semnat Decretul. Angajatii care refuza vaccinarea risca sa isi piarda locurile de munca

237 de deputati si senatori au initiat motiunea, iar 238 de parlamentari au votat pentru. In total, au fost prezenti 399 de parlamentari din totalul de 464. Au fost exprimate 245 de voturi, trei fiind anulate. Patru parlamentari au votat contra motiunii, conform anuntului oficial din plenul Parlamentului.

„Parlamentul retrage increderea Guvernului”, a anuntat Marcel Ciolacu, presedintele Camerei Deputatilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.