Deputatul Mircea Draghici, gasit cu avere nejustificata de catre ANI

Agentia Nationala de Integritate a gasit diferente de 1,18 milioane de lei si aproape 16.000 de euro intre averea dobandita si veniturile realizate de fostul trezorier PSD, deputatul Mircea Draghici.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de ANI, Agentia a constatat existenta unei diferente nejustificate in cuantum de 1.184.547 lei si 15.600 euro intre averea dobandita si veniturile realizate de catre Draghici Mircea, deputat in Parlamentul Romaniei in mandatul 2016 – 2020.

„Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Pitesti, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la modificarile patrimoniale intervenite si veniturile realizate in perioada exercitarii functiei de catre Draghici Mircea Gheorghe”, arata ANI.

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate a dispus sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie – cu privire la posibile indicii privind incalcarea legii pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, in ceea ce priveste incasarea sumei in cuantum de 313.247,04 lei reprezentand venituri din chirii, de la societati comerciale care, la randul lor, realizau venituri in baza contractelor de prestari servicii de la o formatiune politica, a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – cu privire la posibile indicii privind incalcarea legislatiei fiscale in ceea ce priveste inregistrarea contractelor de inchiriere aferente perioadei 2017 – 2018, in anul 2019.

Dupa demararea cercetarilor de catre Agentia Nationala de Integritate, in baza carora a incasat suma de 313.247,04 lei si a Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor – cu privire la posibile indicii privind incalcarea legislatiei in materia spalarii banilor, in ceea ce priveste imobilele dobandite in anul 2018 de fiicele persoanei evaluate, cu suma totala de 100.000 lei, de la bunicii acestora, care anterior, in anul 2015, le dobandisera de la persoana evaluata si de la sotia acestuia, pentru suma de 59.800 euro.

Deputatul a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiaza (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum si despre existenta diferentelor semnificative.Draghici a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.