Ilie Bolojan, decizie radicala, da afara jumatate din angajatii CJ Bihor

Ilie Bolojan, fostul primar al municipiului Oradea si proaspat ales presedinte al Consiliului Judetean Bihor, a transmis in prima sa conferinta de presa de la preluarea functiei ca va da afara jumatate din angajatii CJ: 86 vor fi concediati si vor ramane 88.

Fostul primar spune ca multi angajati ai CJ efectiv nu au „obiectul muncii”, dar primesc salarii mari, inclusiv bonusuri de pana la 50% pentru participarea la proiecte europene „cu mize mici”. Fondul lunar de salarizare al Consiliului Judetean ajunge la 270.000 de euro.

Acest lucru inseamna „reducerea personalului de la 174 de posturi, asa incat din 1 decembrie ne propunem sa ramanem cu 88 de angajati”.

Ilie Bolojan a mentionat ca „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata” si ca „sunt structuri intregi fara obiect de activitate”, dand ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, in conditiile in care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari”.

Noul presedinte al CJ Bihor a mai spus ca, in anumite cazuri, oamenii nici nu au spatiu corespunzator in birouri, fiind prea multi.

Bolojan a prezentat noua organigrama ce urmeaza sa fie votata joi: cabinetul presedintelui CJ va fi redus de la 6 posturi (toate ocupate) la 3, iar cele ale vicepresedintilor de la cate 2 posturi la cate unul singur, mai scrie Bihoreanul.

Potrivit noii organigrame, unele Directii urmeaza sa dispara in actuala organizare, devenind servicii sau simple compartimente (un exemplu fiind cel al Directiei Patrimoniu). Directia Generala Economica se va subtia de la 56 la 27 de angajati, Directia Arhitectului Sef de la 21 la 16, Directia Tehnica de la 37 la 20.

De asemenea, fostul primar a precizat ca incepand de saptamana viitoare, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare.

„Dupa votarea organigramei, acolo unde vor fi doua sau mai multe persoane doritoare sa ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus Bolojan.

Citeste si articolul :   Tanarul de 22 de ani din Oradea, dat disparut de familie luna trecuta, a fost gasit fara viata

„Cu toate supararile, se va dovedi ca in perioada urmatoare Consiliul Judetean va functiona mai bine cu jumatate din personal”, a mai spus Bolojan, adaugand ca banii economisiti din neplata salariilor vor fi directionati spre cofinantarea proiectelor de dezvoltare a judetului.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.