Dr. Sandra Alexiu: “Nu cel care are toate medicamentele acasa are mai multe sanse de vindecare… Batalia e data de…”

Dr. Sandra Alexiu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti-Ifov, a vorbit despre ce trebuie sa ai in trusa medicala de acasa, dar si despre batalia pe care o duce organismul cu noul coeonavirus.

“Fac un apel catre populatie: daca nu stiu ce medic de familie au sau daca nu au mai interactionat de mult cu el, este momentul sa ia legatura cu el. Toti trebuie sa identifice cea mai buna cale de comunicare cu medicul de familie, sa-si construiasca o relatie de incredere si comunicare cu acesta, pentru ca numai asa vor putea sa colaboreze cel mai bine la nevoie”, a spus medicul.

Ce trebuie sa contina trusa medicala de acasa?

“Nu trebuie sa contina nimic in plus fata de cea de pana acum. Dar sa stiti ca nu aici se da batalia. Nu cel care are toate medicamentele acasa are mai multe sanse de vindecare… Batalia e data de propria imunitate. De genetica fiecaruia, de stilul de viata pe care l-a dus pana acum, de cum s-a hranit, cum s-a odihnit toata viata. Daca te schimbi acum, nu rezolvi nimic…

Paracetamol, picaturi de nas, un antinevralgic, un antiinflamator, un termometru, fasa sterila. Ca de obicei. Cei care au boli cronice, cum sunt cei cardiaci, au deja un tensiometru, cei cu diabet au deja un aparat de masurat glicemia…”, a mai spus medicul, potrivit Libertatea.

Autor