Veste buna pentru mai multe categorii de bugetari: Salarii mai mari. Presedintele Romaniei a promulgat legea

Luni, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat legea care are ca scop reglementarea cresterii coeficientilor de salarizare pentru functiile de biochimisti, biologi, chimisti si fizicieni, precum si reformularea pe baza unor trepte profesionale.

Se modifica a doua anexa a Legii 153/2017 privind salariile personalului platite din fonduri publice.

Conform legii, “personalul din sistemul sanitar care ocupa functiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician si psiholog beneficiaza, incepand cu data de 1 iulie 2020, de salariile de baza prevazute de lege pentru anul 2022”.

Legea va intra in vigoare la 1 iulie 2020. Salariul de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar porneste de la 5334 si ajunge pana la 6855 de lei pentru un farmacist primar. Anatomia patologica si medicina legala va avea salarii intre 6367 si 8911 lei.

Publicitate

Mai multi bani si pentru studenti

Ministerul Fondurilor Europene a anuntat alocarea unui buget 20 de milioane de euro, din care 14 milioane de euro va fi valoarea totala a schemei de ajutoare de minimis. Studentii care vor sa porneasca o afacere sunt destinatarii acestui proiect.

Citeste si articolul :   Dragnea a rabufnit in fata judecatorilor: "Am stat destul aici"

Ministerul Fondurilor Europene anunta ca studentii din Romania vor putea obtine fonduri europene cu valori maxime de cate 40.000 Euro – 100.000 Euro pentru a-si deschide mici afaceri.

Oferta vine in cadrul noului program de finantare Innotech Student 2020, conform propunerii oficiale de Ghid al solicitantului.

In ceea ce priveste scolile, Klaus Iohannis, a declarat:

“Trebuie sa tinem cont de cateva lucruri simple. Faptul ca elevii s-ar duce la scoala, sunt doua riscuri, sa duca boala la scoala, sau de la scoala acasa. Pe de alta parte am dorit sa vedem ce fac si alte tari. Sunt cateva tari care nu redeschid scolile. Altele care inca evalueaza redeschiderea scolii.

In unele tarii experimentul nu a descurs foarte bine zeci de elevi s-au imbolnavit. In concluzie s-a decis sa nu se mai deschide scoala! Se vor redeschide in septembrie!”

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.

Comentariile sunt închise.