ULTIMA ORA: Bilantul oficial anuntat in urma cu cateva minute

Coronavirus Romania, 28 aprilie. Pana la aceasta ora, in Romania s-au inregistrat 650 de decese. De asemenea, au fost confirmate 11.616 cazuri de persoane infectate cu noul virus.

Comunicatul oficial al Grupului de Comunicare Strategica:

”Pana astazi, 28 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 650 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj si Prahova, au decedat.

Publicitate

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 277 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 243 de pacienti.

Citeste si articolul :   Autoritatile sunt in alerta. Zi neagra pentru Romania

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 11.631 de persoane. Alte 22.406 persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 150.309 de teste.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 602 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 2.282 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite, pana in prezent, 491 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 4.403 persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 8.414.581 de lei.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 1.963 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 1.247 in Italia, 560 in Spania, 28 in Franta, 30 in Germania, 69 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 3 in SUA, 4 in Austria, 3 in Belgia, 6 in Japonia, 2 in Indonezia, 2 in Elvetia, 2 in Turcia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 87 de cetateni romani aflati in strainatate, 27 in Italia, 18 in Franta, 26 in Marea Britanie, 8 in Spania, 3 in Germania, 2 in Belgia, unul in Suedia, unul in Elvetia si unul in SUA, au decedat.”

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.