Alexandru Rafila: Nu se poate pune problema ca vaccinurile vor produce efecte adverse

Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, dupa care trece printr-un proces de autorizare si nu se poate pune problema ca aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care sa puna in pericol sanatatea populatiei, a spus, marti, dr. Alexandru Rafila.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, dupa care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar daca se petrece mai repede, peste rand, sa spun asa, e un proces foarte laborios care tine cont de toate dovezile stiintifice. Deci nu se poate pune problema ca aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care sa puna in pericol sanatatea populatiei”, spune dr. Alexandru Rafila.

El a tinut sa transmita un mesaj celor care se declara impotriva vaccinului anti-COVID, cum a fost cazul dr. Monica Pop, care a spus, la Antena3, ca este ingrijorata de efectele vaccinului: „Daca faceti leucemie, Doamne fereste!, dupa vaccinul asta?!”, a spus ea.

Publicitate

„Cu toata stima pentru activitatea lor, haideti sa vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, daca ma intrebati care e strategia terapeutica in glaucom sau in cataracta, raspunsul meu este „Nu stiu”. Atunci, cred ca ar trebui sa ne referim la ceea ce cunoastem, iar daca avem opinii personale, sa le tinem pentru noi, sa nu devenim niste influenceri ai opiniei publice, in conditia in care de aceste vaccinuri si de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea functionarii acestei tari. Afirmatii care nu se bazeaza pe nimic, deci nu exista niciun fel de literatura de specialitate, studii care sa certifice o astfel de opinie, cum e cea legata de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, conchide Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, deschide lista PSD Bucuresti pentru Camera Deputatilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.