Lista zonelor care risca sa intre in carantina

Lista zonelor care risca sa intre in carantina. Incepand de astazi de la ora 5 dimineata, din cauza cresterii numarului de noi cazuri de coronavirus, autoritatile au decis ca localitatea Cuca din judetul Galati sa intre in carantina. Rata de infectare cu coronavirus a ajuns in localitate la 4,74 cazuri la mia de locuitori.

Ce localitati zone ar putea intra in carantina.

Seful DSU, Raed Arafat, a avertizat, marti, ca toate localitatile care depasesc 3 cazuri la mia de locuitori in ultimele 14 zile vor fi carantinate pentru o perioada de cel putin doua saptamani.

”Masurile vor fi analizate in mod deosebit, dar nu ne limitam la acele masuri: purtarea mastilor in spatii inchise, dar si deschise, in mod deosebit in spatiile publice unde exista aglomeratie si este nevoie de portul mastii, carantinarea localitatilor care depasesc 3 la mie in ultimele 14 zile si, bineinteles, luand in considerare daca aici exista focare sau nu, daca este raspandire comunitara, atunci luarea in considerare a carantinarii acestor localitati, interzicerea evenimentelor precum nunti, botezuri in zonele in care sunt cu incidenta mai mare de 1,5 la mia de locuitori in ultimele 14 zile, inchiderea sau sistarea activitatii restaurantelor in interior in zonele in care depasesc incidenta de 1,5.”, a declarat secretarul de Stat.

Cele mai afectate zone sunt Bucuresti, Suceava, Brasov, Prahova, Iasi, Arges, Bacau si Galati.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.