Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, anunt de ultima ora: Se poate da totul peste cap

Ministrul Sanatatii a anuntat ca iau in considerare extinderea starii de urgenta dupa data de 15 mai.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat in emisiunea lui Victor Ciutacu ca daca  noile cazuri nu sunt in scadere, atunci se va lua in considerare prelungirea starii de urgenta dupa data de 15 mai.

”In perspectiva datei de 15 mai sunt vesti incurajatoare, dar suntem pe panta ascendenta. Ne trebuie 7-10 zile, pana in doua saptamani, sa vedem daca avem un numar de crestere, iar apoi alte doua saptamani sa vedem ca scadem.

Exista riscul prelungirii starii de urgenta, dar sper sa mentinem distantarea sociala. Recomand ca de 1 mai sa se respecte regulile de izolare voluntara.” a declarat  Nelu Tataru.

Ionel Danca sugerase acelasi lucru inainte ca Ministrul Sanatatii sa dea aceste declaratii.

Chiar daca Iohannis a promis ca va ridica restrictiile incepand cu 15 mai, Guvernul nu va exclude extinderea starii de urgenta dupa aceasta data, daca va fi necesar.

Citeste si articolul :   Comisia Europeana aproba sprijinirea fermierilor afectati de criza COVID-19

Nu a fost luata nicio decizie clara de relaxare a restrictiilor  sau pentru ridicarea starii de urgenta, iar urmatoarele trei saptamani vor fi esentiale pentru a observa  ceea ce se va intampla.

Ionel Danca a declarat ca pe baza acestor constatari, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, inpreuna cu primul ministru, Ludovic Orban, vor decide daca se va extinde sau nu starea de urgenta.

Intrebat daca va fi prelungita starea de urgenta, Ionel Danca a spus ca  „In momentul in care vom constata, potrivit evolutiei epidemiologice, care este planul cel mai adecvat la nivelul de risc pe care il are societatea, se vor lua masurile necesare”.

„Important este ca oamenii sa inteleaga doua aspecte esentiale pentru a face fata acestor provocari. Pana acum, Romania a reusit sa gestioneze la un nivel rezonabil aceasta criza, atat prin implicarea autoritatilor, care au luat masuri inca de la primele semne, dar mai ales datorita modului in care oamenii au inteles sa respecte restrictiile pentru a limita raspandirea infectiilor cu coronavirus.

Citeste si articolul :   Medicul Adrian Wiener: "Hienele politice au decredibilizat permanent orice masura"

Gradul de conformare voluntara la aceste reguli si restrictii a fost unul esential. In continuare aceasta intelegere a romanilor, ca prin respectarea regulamentelor, recomandarilor, restrictiilor care vor fi se protejeaza pe ei insisi si pe cei dragi lor de acest risc, este elementul esential pentru a face fata”, a mai declarat Ionel Danca.

Autor