Grecia se redeschide pentru turisti din data de 29 iunie, dar cu anumite restrictii

Anuntul fiecarui departament va fi anuntat de catre ministrul responsabil pentru fiecare domeniu economic in aceasta seara, scrie ziarul elen Kathimerini: Giannis Kefalogiannis (ministrul adjunct al infrastructurii si transporturilor), Nikos Hardalias (ministru adjunct al Protectiei Civile si Managementului Crizelor), Nikos Papathanasis (subsecretar al Ministerului Industriei si Comertului), Vassilis Kontozamanis (ministrul de Interne) si Sotiris Tsiodras (reprezentant al Ministerului Sanatatii).

Dupa cum a subliniat domnul Hardalias, aceste masuri vor fi eliminate treptat pentru a se putea lua masurile necesare in cazul in care acestea nu decurc conform planului.

Conform scenariului de baza, foaia de parcurs pentru masurile de anulare este urmatoarea:

4 mai: Magazine, frizerii, centre de infrumusetare, libera circulare in localitati

Publicitate

11 mai-Cursuri liceale redeschise

25 mai – Slujbele bisericesti (reglementari stricte)

1 iunie-Gradinita, pornirea hotelurilor, magazinelor mari, companiilor de catering, baruri / centre de divertisment

29 iunie-Libera circulatie pe insule si cazari turistice.

Reamintim ca distanta sociala trebuie respectata si ca mastile trebuie utilizate in interior.

Guvernul elen este optimist cu privire la recuperarea industriei turismului din motive obiective.De exemplu, Grecia este una dintre tarile cel mai putin afectate de pandemia coronavirusului. La 26 aprilie au existat doar 11 noi infectii cu coronavirus si 4 noi decese, ceea ce a adus totalul la 134. Numarul de persoane infectate la aceeasi data a fost de numai 2517.

Citeste si articolul :   500 de Euro stimulente pentru profesori in contextul COVID-19

“Grecia ocupa un loc fruntas in abordarea provocarilor internationale, care o fac un partener de incredere si o destinatie de investitii stabila”, spune subsecretarul de stat american responsabil pentru diplomatia economica.

Harri Teocharis, Ministrul Turismului, a  declarat ca acasta libera circulatie vine la pachet cu “noi reguli specifice pentru hoteluri, plaje, piscine, bufeturi pentru micul dejun in hoteluri si autobuze turistice”.

“Vom promova un acord asupra unui set comun de reguli europene. Avem nevoie de reguli noi pentru a permite oamenilor sa se deplaseze dintr-o tara in alta, fie pe drum, prin aer sau pe mare. Avem nevoie de reguli temporare care sa aiba sens din punct de vedere economic. Daca, de exemplu, puteti avea doar 10 pasageri intr-un avion pentru a fi considerat un zbor sigur, atunci, evident, nu va exista niciun zbor”, a declarat Theocharis.

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.