ULTIMA ORA: Lista masurilor decise de Ministerul Educatiei

In contextul cresterii numarului persoanelor infectate cu coronavirus, Ministerul Educatiei anunta ca simularile pentru Bacalaureat si Evaluare Nationala se vor amana. De asemenea, se suspenda cursurile after-school, iar inscrierile in clasa pregatitoare se vor face online.

Monica Anisie, ministrul Educatiei, a organizat marti o videoconferinta cu inspectorii scolari generali si inspectorii scolari generali adjuncti. Potrivit unui comunicat de presa, „s-a aprobat suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar incepand cu data de 11 martie 2020 pana in data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei”.

Publicitate

Precizarile Ministerului Educatiei:

1.Simularile pentru Evaluarea Nationala, examenul de Bacalaureat, dar si diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amana pana la o data care va fi comunicata ulterior.

Publicitate

2. Inscrierea pentru clasa pregatitoare se va realiza in continuare, online, iar validarea inscrierii se va prelungi cu o saptamana, dupa deschiderea scolilor. Totodata, si activitatea de evaluare psihosomatica pentru clasa pregatitoare se va amana pana dupa reluarea cursurilor.

Citeste si articolul :   Declaratii dupa sedinta de Guvern. Ce masuri sunt anuntate

3. Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant vor decide modalitatea legala de recuperare a procesului educational afectat de suspendarea cursurilor in perioada 11-22 martie 2020.

4. Ministerul Educatiei si Cercetarii incurajeaza realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar daca ele nu inlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a mentine comunicarea intre elevi si cadrele didactice.

5. Toate activitatile extrascolare sunt si acestea anulate pana la o data care va fi comunicata ulterior.

6. Activitatile din cadrul programului „Scoala dupa scoala” (after-school) care functioneaza in unitatile de invatamant de stat sau particulare se vor suspenda pe aceasta perioada.

7. De asemenea, conform hotararii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experienta, respectiv stagiile de practica in spitale ale studentilor si cursantilor scolilor postliceale sanitare se suspenda pana la data de 31.03.2020, daca nu au fost incepute anterior datei adoptarii prezentei hotarari (nr.6/09.03.2020).

In cadrul videoconferintei de marti, Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a solicitat inspectorilor generali si inspectorilor generali adjuncti sa existe o informare si o comunicare continua intre cadrele didactice, parinti si elevi. Este foarte important ca in aceasta perioada in care cursurile sunt suspendate, elevii sa nu se expuna in spatiile aglomerate.

Citeste si articolul :   Record de cazuri in Romania. Cel mai mare numar de infectari de la inceputul pandemiei

Mentionam ca numarul elevilor afectati de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a decis, luni, sa isi asume varianta inchiderii scolilor si gradinitelor timp de o saptamana si jumatate, urmand ca masura sa fie prelungita, daca situatia o va impune.

Decizia se aplica de miercuri, 11 martie, pana in 22 martie, a anuntat premierul Ludovic Orban luni seara, potrivit digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.