Romania in de stare de urgenta. Cluburi, baruri si restaurante inchise. Ce ramane deschis

Romania a intrat in stare de urgenta, iar din motive de siguranta suntem pusi in fata unei noi realitati.

In premiera, activitatea restaurantelor, cluburilor, barurilor, si teraselor se suspenda. Oamenii nu mai au astfel ocazia sa se stranga in acelasi loc si sa se imbolnaveasca, insa, pe de alta parte, o multime de afaceri vor fi afectate.

Acelasi ordin emis de autoritati suspenda toate activitatile culturale si sportive in spatii inchise, iar adunarile mai mari de 100 de persoane sunt interzise, inclusiv in aer liber.

Marcel Vela: „Se suspenda activitatea de servire si consum a produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcooliece, activitate organizata de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice in spatiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locatiei”.

Publicitate

Pentru prima data in Romania ministrul Afacerilor Interne a anuntat suspendarea, prin ordonanta militara, a activitatii de servire si consum in interiorul restaurantelor, cafenelelor, cluburilor, barurilor, dar si pe terase sau in interiorul hotelurilor.

Citeste si articolul :   El e prezentatorul care castiga mai mult decat Andreea Esca!

Este permisa, asadar, livrarea la domiciliu. De aseamenea, clientii pot ridica personal produsele alimentare sau bauturile de la restaurant, inclusiv cu masina la geam, iar in cazul hotelurilor, pot comanda direct in camera.

Marcel Vela: „Urmatoarea decizie interzice organziarea si desfasurarea orecarui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane in spatii deschise”.

Cei care organizeaza orice fel de evenimente in aer liber, cu mai putin de 100 de persoane, trebuie sa se asigure, prin masuri drastice, ca oamenii pot pastra distanta de siguranta de cel putin un metru intre ei.

Publicitate

La 24 de ore de la publicarea ordonantei militare in monitorul oficial, adica de joi dimineata, se interzicea origanizarea oricarui eveniment cultural, stiintific, artistic, sportiv ori de divertisment. Cu alte cuvinte, sunt interzice concertele, spectacolele de teatru, campionatele sportive, dar si activitatile din interiorul salilor de sport.

Se suspenda si activitatea tratamentelor balneare sau in centrele de relaxare si spa, ingrijire persoanala si infrumusetare.

Citeste si articolul :   Bilant coronavirus. Peste 7.000 de cazuri noi si peste 400 decese, in ultimele 24 de ore

Chiar daca centrele comerciale raman deschise, se inchid zonele de restaurant din interiorul mall-urilor, acolo unde oamenii isi puteau cumpara mancare si se puteau aseza la mese. De altfel, tot in interiorul mall-urilor se inchid si toate saloanele de infrumusetare, dar si birourile de pasapoarte. Raman deschise insa farmaciile, magazinele de imbracaminte si incaltaminte si supermarketurile, insa cu reguli stricte pentru clienti: respectarea distantei de siguranta, iar in interiorul magazinelor va fi permisa intrarea a cate 3-5 clienti maximum in acelasi timp.

Nemultumiti de aceasta decizie sunt proprietarii magazinelor din interiorul mall-urilor. Acestia cer, prin Organizatia Patronala a retailerilor din Romania, unde sunt peste 500 de magazine din toata tara, suspendarea contractelor de inchiriere pe durata starii de urgenta. Altfel, avertizeaza patronatul din comert, exista riscul ca toata industria de retail sa intre in colaps si sa nu-si poata plati angajatii.

Toate aceste masuri drastice sunt luate, insista autorititatile, pentru a ne proteja, precizeaza stirileprotv.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.