Un roman intors din Italia are dosar penal pentru ca nu sta in izolare: „Epidemia e o conspiratie”

Numarul cazurilor de coronavirus din Romania a crescut la 246 de pacienti. A crescut si numarul de romani aflati in izolare si carantina: peste 26.000 de oameni, dar si al celor care ignora cu buna stiinta recomandarile autritatilor de a sta acasa.

Un roman a facut un act de bravura din incalcarea regulilor, filmandu-se la intalniri cu prietenii desi ar fi trebuit sa fie la autoizolare, dupa ce s-a intors in Romania pe 10 martie.

„Nu exista corona lu’ dracu’”, spune barbatul.

„Epidemia e o conspiratie, manca-v-as creieru’, sunt interese straine la mijloc, chinejii e atacati fara mila la cascaval. Ordinea mondiala si-a luat-o la temelie, dar fratili tau se simte bine si-l doare la pendula”, spune Catalin Geolgau, potrivit Rise Project.

Publicitate

„Stati c-am intrat in casa, cu fratele pe spate, seful Romaniei. Prietenii mei, suntem bine, multumim lui Dumnezeu, suntem bine!”, mai spune el, in timp ce se saluta cu patru-cinci persoane.

Citeste si articolul :   A treia saptamana de scadere a pretului

Atunci cand a intrat in tara, barbatul a spus ca vine din Elvetia, desi pe 9 martie se afla la Milano, potrivit imaginilor publicate de el pe Facebook.

Publicitate

S-a oprit in Prahova, fiind vazut plimbandu-se cu masina, a luat cu asalt o redactie locala, iar intr-un final a fost dus la spital. El nu prezenta simptome asa ca a fost lasat acasa, in izolare, insa a iesit din nou la plimbare prin oras, adunandu-se cu cativa prieteni ca sa bea.

Dupa sase zile, IPJ Prahova si procurorii ploiesteni au confirmat marti pentru Rise Project ca i-au deschis dosar penal in baza articolului 352 din Codul Penal, privind „zadarnicirea combaterii bolilor”.

Cristian Ionescu, prefectul de Prahova, a declarat potrivit sursei citate, ca barbatul a fost amendat cu 20.000 de lei de inspectorii DSP, iar IPJ Prahova i-a deschis dosar penal pentru ca nu a respectat autoizolarea.

In total, in Prahova sunt deschise 11 dosare penale pentru „zadarnicirea combaterii bolilor”.

O asociatie de magistrati cere majorarea pedepselor pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor, de la 2 ani la 15 ani de inchisoare pentru cazurile cele mai grave, scrie digi24.ro.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.