ULTIMA ORA: Armata a inceput construirea unui spital. In 5 zile va fi functional si va trata cazurile usoare si medii de coronavirus

Ministerul Apararii Nationale a inceput, miercuri, pregatirile pentru montarea spitalului ROL II care va functiona ca unitate pentru tratarea cazurilor usoare si medii de infectare cu coronavirus din Romania. Montarea va dura cinci zile, apoi spitalul va fi acreditat si autorizat.

Ministerul Apararii Nationale a inceput pregatirile pentru montarea formatiunii medicale ROL 2 in incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, se arata intr-un comunicat.

FOTO 5

Primele operatiuni vizeaza pregatirea terenului pentru montarea containerelor si echipamentelor.

FOTO 1

„Ulterior, vor fi desfasurate activitatile de instalare a tuturor elementelor componente ale structurii medicale si racordarea la utilitati. Formatiunea medicala ROL 2 va avea in compunere corturi medicale si containere – care cuprind, printre altele, unitati de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zona de decontaminare – structura urmand sa devina operationala, din punct de vedere administrativ, in circa 5 zile de la inceperea lucrarilor de instalare, iar din punct de vedere medical, dupa parcurgerea etapelor de autorizare si acreditare. Formatiunea medicala va functiona ca o entitate medicala adaptata patologiei infectioase pentru tratarea cazurilor usoare si medii de infectare cu COVID-19”, precizeaza MApN.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 153 de cazuri noi si un deces in ultimele 24 de ore

FOTO 2

Din cadrul MApN, activitatea este sprijinita de Directia medicala, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central „Carol Davila”, Statul Major al Fortelor Terestre, Statul Major al Fortelor Aeriene, Comandamentul Logistic Intrunit si Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii.

FOTO 3

Formatiunea medicala de nivel ROL 2 al MApN a mai functionat ca sectie externa de boli infectioase la combaterea virusului Ebola si a fost parte componenta a exercitiilor NATO „Saber Guardian 19” si „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exercitiu cu focus medical organizat pana in prezent de Alianta Nord-Atlantica, care s-au desfasurat anul trecut in Romania, transmite sursa citata.

FOTO 4

„Ministerul Apararii Nationale continua sa sprijine autoritatile centrale si locale in actiuni destinate limitarii raspandirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare. De asemenea, MApN are pregatite forte si mijloace gata sa intervina in orice moment, dar, suplimentar, are si personal si mijloace tehnice mentinute in rezerva actionala”, se mai arata in comunicat, potrivit digi24.ro.

Autor