Nadia Comaneci, mesaj pentru tanara generatie

S-au implinit 45 de ani de la zecele istoric reusit de Nadia Comaneci. Nadia Elena Comaneci (n. 12 noiembrie 1961, Onesti, Bacau, Romania) este prima gimnasta din lume care a primit nota zece intr-un concurs olimpic de gimnastica. Este castigatoare a cinci medalii olimpice de aur. Este considerata a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX si una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile, „Zeita de la Montreal”, prima gimnasta a epocii moderne care a luat 10 absolut. Este primul sportiv roman inclus in memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Succesul ei de la Montreal din 1976 a fost rasunator si are ecou si acum. Nadia a reusit atunci sa obtina primul 10 din istoria gimnasticii, la Jocurile Olimpice de la Montreal.

45 de ani de la zecele istoric al Nadiei Comaneci

Intr-un interviu pentru Fanatik, Nadia Comaneci a spus ce a simtit in acele momente.

“Imi amintesc ca in acel moment tot ce imi doream era sa imi fac exercitiul cat mai bine, fara greseala, ca si la antrenamente. In clipele in care se afisa prima nota de 1.00, cum arata tabela care nu era pregatita pentru o nota de 10, eu eram concentrata pe urmatorul aparat…

Atunci nu am inteles exact ce se intampla, importanta acelei note. Abia mai tarziu, dupa ce am revenit in tara, am realizat ca rezultatele obtinute erau mai mult decat niste rezultate bune. Si in timp am inteles si unicitatea momentului si reperul istoric pe care l-am atins prin multa munca, a declarat Nadia Comaneci.

Nadia Comaneci, fiecare distinctie reprezinta o dovada ca sacrificiile au meritat:

“Este adevarat ca am facut istorie la o varsta foarte tanara, rezultatele mele ramanand in memoria publicului, dar cred ca sunt multi sportivi romani meritosi care au facut ca Romania sa fie cunoscuta si respectata.

Sunt mandra de toate medaliile pe care le-am obtinut in competitiile de gimnastica. Fiecare a insemnat recunoasterea unei pregatiri intense si depasirea propriilor limite. Medaliile olimpice au, intr-adevar, un loc aparte in palmaresul oricarui sportiv.

“Ceea ce simte un sportiv atunci cand urca pe podiumul olimpic si primeste o medalie olimpica este atat de intens incat nu poate fi descris in cuvinte”
Sunt dovada ca drumul ales a fost cel corect si ca a meritat fiecare sacrificiu facut de-a lungul sau. Ceea ce simte un sportiv atunci cand urca pe podiumul olimpic si primeste o medalie olimpica este atat de intens incat nu poate fi descris in cuvinte.

Citeste si articolul :   Cine este infirmiera de la Matei Bals care a oprit alimentarea cu oxigen si astfel a evitat o explozie

E o fericire, amestecata cu mandrie si satisfactie, greu de explicat. Si imi doresc ca sportivii nostri tineri sa ajunga sa traiasca o astfel de experienta unica”, a povestit Nadia Comaneci.

Nadia Comaneci, mesaj pentru tanara generatie

“Indiferent de tara sau domeniu de activitate, m-as bucura ca fiecare sa isi aleaga drumul din pasiune si, odata inhamat la caruta, cum spune o expresie romaneasca, sa isi asume total drumul ales, sa nu se dea in laturi de la munca si sa fie mereu deschis sa invete lucruri noi, sa se autodepaseasca. Viitorul, cariera si palmaresul lor depind doar de ei insisi!”, a mai spus Nadia.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.