Alerta: Decizie de ultima ora luata intr-un oras din Romania. Se inchid scolile

Stare de alerta intr-un oras din Romania dupa ce numarul cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus a crescut in ultimele zile. In acest context, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis ca trebuie inchise absolut toate scolile.

Mai clar, toate scolile si gradinitele din Galati dar si din alte trei comune din cadrul judetului (Vanatori, Cudalbi si Foltesti) isi vor inchide portile iar orele se vor face in online. Acest lucru se intampla din cauza numarului mare de cazuri de COVID-19 inregistrat in ultimele zile.

„In urma adresei transmise de Directia de Sanatate Publica Galati, cu privire la gradul de incidenta al infectarilor cu SARS-CoV-2, in ultimele 14 zile, la nivelul judetului Galati, s-a constatat ca patru localitati depasesc pragul de 1 la mie.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati a adoptat hotarari prin care se aproba scenariul II (galben) de functionare pentru toate unitatile de invatamant din municipiul Galati, care se aflau pe scenariul I (verde), precum si pentru cele din comunele Vanatori si Cudalbi.

Comuna Foltesti se afla deja in scenariul galben de functionare, iar scolile vor continua in acest mod pana la scaderea incidentei sub 1 la mie”, au transmis reprezentantii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati.

Citeste si articolul :   Orban, scoli inchise: „Pana la o scadere semnificativa a numarului de infectari, invatamantul se va desfasura online"

In ultimele 24 de ore, in Romania, 1470 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Autor