ULTIMA ORA: Scolile din Capitala ar putea fi inchise pana pe 21 APRILIE! Anuntul Primariei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, propune Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant pana pe 21 aprilie.

„Propun Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta urmatoarele masuri: anuntarea suspendarii cursurilor in unitatile de invatamant pana pe data de 21 aprilie, de asemenea, inchiderea creselor si gradinitelor”, a declarat Firea.
Primarul general considera ca masurile anuntate luni nu sunt suficiente.

„Daca elevii si cadrele didactice vor sti ca este – sa spunem – o pauza de doar cateva zile, cu siguranta nu va exista acea mobilizare ca pentru o perioada mai mare de timp, in sensul predarii materiilor online sau video”, a transmis Firea.

„Fac apel la toti cei responsabili ca impreuna – Ministerul Educatiei, inspectoratele scolare, primariile, consiliile locale, conducerile unitatilor de invatamant – sa asiguram suportul pentru toate unitatile de invatamant, astfel incat profesorii sa poata sa predea elevilor in aceasta perioada pe suport online sau video”, a spus Firea, intr-un clip video postat pe Facebook.

„Am informatii ca si in Bucuresti si in alte municipii in care sunt bolnavi de coronavirus sunt in continuare deschise crese, gradinite, chiar si scoli. Nu este bine. Acesti copii nu au o igiena ca un adult. Duc foarte frecvent mana la gura, la nas, la fata si pot sa raspandeasca foarte usor acest virus de tip nou”, a afirmat Firea.

Citeste si articolul :   Cat de mari sunt riscurile de cheaguri de sange la vaccinul AstraZeneca

Ea a cerut reglementari foarte clare prin care angajatorii sa permita angajatilor cu copii sa poata ramane acasa, eventual sa lucreze de la domiciliu.

„In ceea ce priveste situatia parintilor care nu sunt intelesi la servicu sa-si ia zile libere pentru a sta cu copiii acasa, fac apel atat la Parlament, cat si la Guvern, sa existe reglementari foarte clare prin care angajatorii sa permita acestor angajati ca in mod legal sa poata sa ramana acasa, eventual sa lucreze de la domiciliu, dar in paralel sa poata sa supravegheze si sa educe pe cat posibil copiii care trebuie sa stea o perioada mai indelungata acasa. Nu e o solutie sa-i trimitem rapid dupa cateva zile la scoala sau la gradinita, inca nu s-a ajuns la varful acestei epidemii”, a adaugat Firea., potrivit stirileprotv.ro.

Autor