Mugur Isarescu, prima declaratie despre Viorica Dancila: “Este foarte disciplinata”

Viorica Dancila s-a angajat la Banca Nationala a Romaniei de mai mult de o luna. Mugur Isarescu, Guvernatorul BNR, a oferit mai multe detalii despre motivele pentru care a fost angajata.

“Lucreaza de la birou si este foarte disciplinata”, a spus Mugur Isarescu despre Viorica Dancila.

“N-a luat locul niciunui specialist din Banca Nationala. (…) Este un domeniu relativ nou”

Guvernatorul BNR a mentionat ca Viorica Dancila nu a luat locul vreunui specialist din Banca Nationala, fiind vorba despre un domeniu nou, pentru ca nu existau absolventi de studii care sa poata forma grupul de lucru. Grupul de lucru din care face parte Dancila va iesi public cu un material in toamna, a mai spus Mugur Isarescu.

“Motivele, ca si politica de resurse umane au fost explicate pe larg de directorul de resurse umane si se gasesc pe site-ul bancii. Nu am nimic de adaugat.

In ceea ce priveste domeniul in care dansa lucreaza, fac doua precizari. N-a luat locul niciunui specialist din Banca Nationala. Domeniul in care dansa lucreaza, “Economia Verde”, este un domeniu relativ nou si pentru dansa, dar pentru oricine.

Citeste si articolul :   1.305 cazuri noi de Covid si 104 decese, inregistrate in ultimele 24 de ore in Romania

Nu avem absolventi de facultate sau de orice studiu in domeniul acesta. Impreuna cu colegii care formeaza grupul de lucru respectiv, studiaza, si probabil ca in toamna grupul respectiv, care este inca in formare, va termina o lucrare, va iesi in public cu materialul respectiv”, a declarat guvernatorul BNR.

“Se cauta oameni care au usi deschise la Parlamentul European”

“Inainte de a fi prim-ministru, a fost europarlamentar multa vreme. A fost functionar european. Cunoaste toate caile din Uniunea Europeana. Acolo cunoaste oameni mai ales din zona verde, ecologisti, oameni cu care a stat la masa, cu care a baut cafea, cu care a schimbat vorbe.

La Banca Nationala, pentru aceste cinci birouri se cauta oameni care au usi deschise la Parlamentul European. Asta este lucrul cel mai important. Fara usi deschise nu facem nimic pentru tara asta”, a spus Adrian Vasilescu, consilier de strategie in cadrul BNR.

Autor