ULTIMA ORA: Crestere dramatica a numarului de decedati. Autoritatile anunta oficial alte 13 decese ale unor romani infectati cu coronavirus

Romania se pregateste sa intre in scenariul 4, cu 1.952 de bolnavi confirmati, dar si 65 de decese cauzate de COVID-19. 209 de persoane au fost declarate vindecate.

Au fost raportate inca 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus, potrivit stirileprotv.ro.

Toate cele 13 persoane cu varsta cuprinsa intre 40 si 80 de ani au fost internate in Spitalul Judetean de Urgenta Suceava, in mai multe sectii, dupa cum urmeaza, nefrologie, boli interne, chirurgie plastica, gastroenterologie.

Decesele au fost inregistrate in perioada 22-29 martie 2020.

Publicitate

Publicitate

Data confirmarii rezultatelor pozitive catre INSP este 30 martie 2020.

Bilantul a ajuns astfel la 65 de decese.

Guvernul suplimenteaza cu doua mii posturile de la Serviciul de Ambulanta si DSP.

Este vorba despre un numar de:

a) 1000 de posturi pentru directiile de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;

b) 1000 de posturi pentru serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de Ambulanta Bucuresti – Ilfov.

Citeste si articolul :   Italia este acum pe locul doi in lume, dupa China, in privinta numarului deceselor provocate de noul coronavirus. Decizii fara pecedent ale Guvernului Italian

In perioada starii de urgenta nu mai este necesar cardul de sanatate, iar persoanele infectate cu coronavirus beneficiaza de ingrijiri si daca nu sunt asigurate, a anuntat luni searapurtatorul de cuvant al guvernului, Ionel Danca, la finalul sedintei de guvern.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.