Din pacate, o noua veste trista. Inca un medic roman a pierdut lupta cu noul virus. Anuntul a fost facut de primarul orasului

Un alt medic roman a decedat dupa ce a fost infectat cu noul virus. Din informatiile initiale, este vorba despre un medic in varsta de 70 de ani care a lucrat in colaborare la sectia de medicina interna la Spitalul Municipal Brad.

Primarul de la Brad a postat pe Facebook un mesaj in care anunta aceasta veste nefericita:

“O VESTE TRISTA PENTRU COMUNITATEA NOASTRA BRADEANA

🏴 Din nefericire, doamna doctor Marinela Feier, medic la Spitalul Municipal Brad, dupa o lunga suferinta la sectia ATI de la un spital clujean, a pierdut in seara zilei de 27 aprilie 2020, lupta cu necrutatorul COVID-19.
A fost un om deosebit si un profesionist desavarsit, dar mai ales a fost un om care a iubit mult oamenii!
BUNUL DUMNEZEU SA O IERTE SI SA O ODIHNEASCA IN PACE!”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Una din 9 persoane infectate cu noul coronavirus este cadru medical, conform datelor INSP. Peste 73% din cei care au murit aveau peste 60 de ani. 64,4% dintre decese a fost la barbati.

Citeste si articolul :   Doliu in Romania. S-a stins la doar 48 de ani. Virusul nu a iertat-o nici pe ea

Si Mariana Andrioaie, o doctorita de 68 de ani din Botosani a pierdut lupta cu COVID 19. Este al doilea medic din Romania. Femeia a fost testata prima data pe 24 martie dar rezultatul a fost negativ. Pe 19 aprilie a fost internata in sectia de Boli Infectioase din Botosani iar la a doua testare rezultatul a aratat ca era ifnectata cu noul coronavirus. Pe 24 aprilie doctorita a fost transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi unde s-a si stins din viata.

Primul deces din cauza COVID 19 din randul personalului medical a fost o asistenta medicala, care lucra la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, la sectia de Anestezie Terapie Intensiva. Nina Dumbrava revenise in data de 13 martie si a fost confirmata cu COVID 19 sase zile mai tarziu. Femeia avea „conditii medicale pre-existente (obezitate morbida) si suferise bronho-pneumonii repetate in ultimele 12 luni“. Ea a incetat din viata pe 2 aprilie.

Autor