Gradina pe balcon: ce se poate cultiva intr-o luna

Exista plante care pot ajunge pe masa ta in 20-30 de zile de la plantare/ semanare. Aceste articol se reefra la astfel de culturi care sunt usor de cultivat de pervaz sau pe balcon, mai ales daca aveti semintele potrivite.

Salata

Printre numeroasele tipuri de salata, exista unele usor de cultivat. Este o planta bogata in vitamine, suculenta, sanatoasa si usor de crescut.

Semanati semintele de salata la o adancime de aproximativ 1 cm intr-un recipient cu amestec de humus, nisip si pamant pentru gazon. Semanati in randuri, la o distanta de 1.5 cm. Turmati apa la temperatura camerei, acoperiti-le cu folie si lasati-le intr-un loc intunecat si calduros timp de 1-2 zile. Dupa care tineti recipientul la lumina, dar nu la razele directe ale soarelui. Frunzele se pot consuma dupa 20-30 de zile de la insamantare.

Publicitate

Ridiche

Inainte de semanat, semintele sunt germinate intr-o carpa sau servetel umed dupa care se planteaza la o adancime de 15-20 cm, mentinand o distanta de 5 cm.

Pulverizati cu apa si acoperiti cu o folie. Dupa aparitia lastarilor indepartati folia si transferati recipientele intr-un balcon luminat si cu o temperatura mai mare de 10 grade C. Se uda in mod regulat. Se coc in 20-30 de zile de la aparitie.

Spanac

Aceasta cultura nu este deloc pretentioasa. Semintele gernimeaza la o temperatura de pana la 4 grade C, iar temperatura de crestere dupa aparitie este de 15 grade C. Acesta poate rezista si daca temperatura scade brusc sub 6 grade C.

Semintele trebuie sa stea la inmuiat timp de 1-2 zile, iar inainte se semanat se usuca usor.

Se planteaza la o adancime de 2-3 cm. Recoltarea este colectata in faza de 5-6 frunze, la aproximativ 25-30 de zile.

Ceapa verde

Se pune orceagul la 2 cm in pamant.Trebuie udat si lasat la loc calduros. Frunzele sunt gata de pus pe masa dupa 20-30 de zile, dar pentru partea inferioara trebuie lasata mai mult.

Citeste si articolul :   Vinerea Mare- Traditii si obiceiuri tinute in ultima zi de vineri din Postul Mare

Patrunjel

Semintele trebuie sa stea la inmuiat intr-un servetel. Se pun la o adancime de 5 cm in pamant. Puteti pune direct rizomi la o adancime de 15 cm. Este mai usor. Trebuie tinuti in lunima si caldura, dar suporta si temperaturi mai scazute.

 

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.