Medicul Gabriel Diaconu: Parte din calamitatea zilelor noastre nu e ca s-au inmultit prostii, ci ca s-au imputinat oamenii inteligenti.

Medicul Gabriel Diaconu a postat un nou mesaj pe pagina sa de Facebook:

“Scurt intermezzo de la o serie de prezentari pentru multi aride, dar si pentru mai multi de neinteles. Statistica nu-i pentru oricine si, oricat ai face-o de simpla, adevarul e ca daca n-ai scoala, e chineza curata (scuze, n-am gasit – vorba lui Mircea Diaconu – o alta rima).

Fac munca asta de drag dar si din obligatie. O fac pentru a da un exemplu. O fac din respect pentru intelectul celui care citeste.

Pentru ca ASA trebuie sa arate ce facem de acum inainte. Nu profetii, nu dat in bobi, nu povesti de senzatie, nu soc si groaza, breaking news, halucinant, n-o sa-ti vina sa crezi, sau ce-a mai facut starleta in izolare.

Publicitate

Asa trebuie sa lucram de acum inainte. Si, fie ca-ti convine sau nu, asa functiona lumea si inainte de pandemie, doar ca inainte-ti permiteai sa fii un bou credul care lasa metrica si masuratul in seama altuia.

Citeste si articolul :   Coronavirus: 79 de cazuri noi si 3 decese in 24 de ore in Romania, de marti pana miercuri

Parte din calamitatea zilelor noastre nu e ca s-au inmultit prostii, ci ca s-au imputinat oamenii inteligenti. O tara are resursa de rezilienta doar daca oamenii buni, dar si capabili de discernamant analitic, trag toti in aceeasi directie.

Hotararile grele de luat in ce priveste traitul in vremea coronavirusului nu sunt sentimental apasatoare. Sunt economic apasatoare. Sunt medical apasatoare. Sunt institutional, si sistemic, apasatoare. Ori descrierea poverii trebuie facuta dupa un calapod previzibil, dar si compatibil cu ce fac alte tari la acest moment.

Nicio tara nu se lauda. Nicio tara nu bombeaza pieptul. Nicio tara nu se mandreste. Toti oamenii cu minima scoarta cerebrala sunt modesti, evalueaza statistic, numara din nou, si din nou,

Publicitate

Si daca investesc in ceva, investesc in inteligenta umana si in tehnologie. Pentru ca una fara de cealalta nu se poate. Degeaba ai (ca sa priceapa romanul) ultimul model de telefon si un BMW la scara daca habar n-ai ce e sub capota, si scopul achizitiei era doar sa fii tu baiat de baiat, sa moara dujmanii (sic!) tai. E gata epoca aia. Ti-ai facut spectacolul, te-ai dat si in el, viitorul nu prea iti mai apartine.

Citeste si articolul :   383 de cazuri noi de COVID-19 in Romania si trei decese in ultimele 24 de ore

Ca sa poata functiona ”orizontul 15 Mai”, si ce vine dupa el, trebuie puse in miscare niste mecanisme infinit mai grele decat cele activate pana acum. Sa inclestezi un pumn si sa dai o smetie bolii nu e foarte greu, de fapt. Pentru ca pentru un ciocan toate devin cuie. Sa pui mana aia la treaba sa scrie, sa cante, cere o dexteritate si-o manualitate aparte. Pentru ca altfel vine din nou focarul peste tine, si-a doua oara nu mai strangi pumnul la fel. Sau degeaba il mai strangi.

Ar fi cazul sa-ti pui mintea la contributie, sa incetezi sa te plangi ca ai rabdat pana acum si ca viata e nedreapta. Cum poti TU sa devii mai bun? Cum poti tu sa recuperezi timpul pierdut pe filme, jocuri, interneti? Va trebui sa te adaptezi, e clar si toate datele o arata.

Ti s-a spus, in episodul #1 al pandemiei, sa stai. Acum incepe episodul #2. In acest episod va trebui sa incepi sa faci. Sa faci altfel. Sa faci diferit. Sa iti folosesti capul si bruma de intelepciune. Si, crede-ma, va merita.”

Citeste si articolul :   Valeriu Gheorghita: "Putem asigura inceputul sfarsitului pandemiei"

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.