Doctorul Virgil Musta despre greseala facuta de multi romani: Nu mai purtati masca si manusi in masina sau in aer liber!

Doctorul Virgil Musta, sef de sectie la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, a subliniat cat este de important sa stim sa folosim corect mastile de protectie si manusile, pentru a ne proteja impotriva coronavirusului.

Medicul a explicat, la Antena 3, ca manusile, in special, sunt utile o scurta perioada de timp si ca trebuie aruncate dupa ce am terminat o activitate.

„Manusa contaminata e ca o mana contaminata”

Doctorul Virgil Musta a mai spus ca nu trebuie sa exageram si sa purtam masti si manusi in masina, cand suntem singuri, ori in aer liber, ci doar atunci cand urmeaza sa ne intalnim cu cineva, ori mergem in locuri aglomerate.

Publicitate

“Manusile sunt utile pentru o perioada scurta de timp, cand avem de desfasurat o activitate cu riscul de a ne contamina mainile, in cazul in care nu ne putem spala imediat pe maini. Dupa ce am terminat activitatea, aruncam manusile si ne spalam imediat pe maini.

In caz contrar, manusa fiind contaminata e ca o mana contaminata. Mai mult, ai tendinta sa crezi ca esti protejat de manusa, duci mana la gura, la nas si te contaminezi. Trebuie sa te dezobisnuiesti sa duci mana spre fata, indiferent daca ai manusa sau fara. Purtam manusi doar atunci cand desfasuram o activitate cu risc de contaminare.

Citeste si articolul :   Cum va fi distribuita Sfanta Lumina de Inviere, in timpul starii de urgenta. Regulile pe care credinciosii trebuie sa le respecte

La fel si cu masca. Nu o purtam daca suntem singuri in masina, daca suntem acasa, daca mergem in aer liber. Dar daca mergem intr-un loc aglomerat sau ne intalnim cu o alta persoana, e importanta distantarea si purtarea mastii”, a spus dr. Virgil Musta.

Explicatiile doctorului vin in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca, incepand cu 15 mai si pana la sfarsitul anului, romanii vor fi obligati sa poarte masti de protectie in spatiile publice inchise, scrie observator.tv

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.