Medic roman: “Ducem un razboi pe care l-am pierdut”. Ce trebuie sa stie cei care se trateaza la domiciliu

Dr. Laurentiu Belusica, managerul Spitalului Orasenesc Gaiesti, trage un puternic semnal de alarma. Medicul a postat un mesaj pe pagina sa se socializare.

“Ca vreti, ca nu vreti ducem un razboi pe care l-am pierdut. Acum luptam la baioneta. Om cu om, centimetru cu centimetru. Azi am obtinut o victorie nu se mai cer paturi ci locuri cu oxigen.
Multumesc directorului spitalului jud Dambovita care ne a ajutat cu zece reductoare.

Acum fac un apel catre pacientii covid pozitivi care nu depind de oxigen , daca primesc de la medicul curant recomandarea de a se trata la domiciliu sa urmeze acest sfat pentru a lasa un loc liber unui pacient covid pozitiv care necesita oxigen.

Astfel , daca medicul va recomanda sa mergeti sa va tratati acasa urmariti daca respectati cumulativ in totalitate urmatoarele criterii:

Publicitate

1. Sa respectati criteriile epidemiologice de protectie a celor din jur.

2.Sa locuiti la mai putin de 50 km de spital suport covid

Citeste si articolul :   2.844 de noi cazuri si 79 de decese, in ultimele 24 de ore

3. Sa nu locuiti singuri

4. Sa nu supravegheati singuri copii

5. Sa aveti acces la tel si masina.

Inca ceva.va rog sa tratati cu respect sursa de oxigen alocata. Azi , la vizita, am vazut un pacient care si a scos masca, a lasat sursa deschisa si isi facea ordine in noptiera. Deci va rog , cineva poate avea nevoie de acel oxigen”, a scris mdicul pe pagina de Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.