Adrian Streinu-Cercel, prima declaratie dupa demitere: Nu ne vine mintea la cap, o ducem asa pana in toamna. Vom trai si vom vedea, cine o mai trai

Adrian Streinu Cercel face dezvaluirile momentului la Romania TV. Celebrul profesor a adus acuzatii fara precedent si dezvaluiri despre neregulile pe care le-a vazut la Guvern chiar inainte de a fi demis.

Adrian Streinu Cercel a fost demis de la sefia Comisiei stiintifice speciale anti-COVID din Ministerul Sanatatii. Intr-un interviu pentru Romania TV, profesorul face acuzatii grave la adresa Guvernului.

“O sa va spun un lucru care o sa va socheze. La nivelul zilei de astazi nr de teste care s-au facut este la jumatate din capacitatea de testare din Romania. Din doua considerente – aceste teste sunt cerute doar de medici si cei de la DSP si nu exista un program de testare sustinut pentru populatie. Noi am cerut sa facem un program de testare pe criterii epidemiologice, care nu a fost aprobat nici pana la ora actuala.

Jumatate din capacitatea de testare din Romania nu a fost folosita pentru ca nu a fost ceruta. Nu exista cerere, nu exista recoltare.

In probleme de politica sanitara nu suntem consultati. Pandemia este condusa de MAI si nu de Ministerul Sanatatii, asa cum ar fi normal sa fie. Am lasat sa intre avioane in tara fara numar, nu am facut nicio zona de carantina la vremea respectiva si cazurile s-au extins. Credeti ca vin si ne asteapta pe noi sa luam decizii? Cand noi am spus sa inchidem grantele, politicienii au spus sa nu le inchidem ca nu da bine la Europa. Pe Europa nu o intereseaza ce se intampla in Ropmania. Acum avem consecintele, pentru ca nu am facut nimic.

Citeste si articolul :   Printesa Diana a prezis ca fiul ei cel mic se va rupe de Familia Regala. Ce marturisire a facut Printesa Inimilor intr-un interviu

Noi inca nu am inchis focarele din Romania. In momentul in care vom vorbi de verde pe teritoriul Romaniei, atunci vom putea sa reluam viata de la zero. Pana atunci ar trebui sa facem un program de tip stop joc. Bancile sa inceteze sa mai mai ia rate 10 saptamani. In astea 10 saptamani nimeni nu trebuie sa mai plateasca nimic si statul sa faca masura de tip social in care sa duca mancare la usa, sa dea drumul celor care pot lucra pe mdelul social. Dupa ce am indeplinit modelul social totul trebuie sa plece de la zero, de unde am ramas.

Cand incepe sa scada mortalitatea generata de coronavirus, incep lucrurile sa intre pe un fagas normal.
Nu suntem in criza ci in pandemie. Criza e facuta de politicieni, suntem in pandemie stimati concetateni. Daca nu ne vine mintea la cap o ducem asa pana la toamna. Vom trai si vom vedea, cine va mai trai.

Citeste si articolul :   Medic roman stabilit in Germania:"Covidul e rotund. Romania a ramas plina de gunoaie, cele mai multe cu doua picioare”.

Daca nu laum masuri radicale si nu intelegem ce e pandemia, dupa 15 iunie nu vom avea o viata normala, daca intelegem si punem pe grafic 14 zile perioada de incubatie, plus pana la 50…60 de zile, putem face actiuni clare care sa ne spuna prin testari cine e infectat si cine nu. Facem asta atunci la 1 iulie deschidem tot, daca nu ne intindem pana in toamna”, a spus Adrian Streinu-Cercel la Romania TV.

Nelu Tataru a anuntat, joi, ca, l-a demis pe profesorul Adrian Streinu-Cercel de la sefia Comisiei stiintifice speciale anti-COVID din Ministerul Sanatatii. Demiterea are legatura cu documentul realizat de managerul Institutului “Matei Bals” referitor la izolarea pensionarilor din cauza pandemiei de coronavirus.

“Conducerea Ministerului Sanatatii a decis modificarea Comisiei pentru managementul clinic si epidemiologic al COVID 19 prin introducerea mai multor specialisti in boli infectioase, cardiologie, epidemiologie, hematologie, precum si inlocuirea prof. dr. Adrian Streinu Cercel din functia de presedinte al acestei comisii”, a anuntat joi Ministerul Sanatatii.

Citeste si articolul :   Fapte interesante despre Azteci