Examenele nationale vor avea loc

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca anul acesta se vor asigura toate conditiile prin care sa se evite riscul de infectare cu noul virus astfel incat sa se poata sustine examenele nationale.

Anisie a declarat pentru MEDIAFAX ca nu se pune problema sa nu se sustina examenele nationale in acest an.

„Este important de precizat ca examenele nationale vor avea loc, atat pentru elevii care vor sustine Evaluarea Nationala, cat si pentru elevii care vor sustine examenul de Bacalaureat, evident in anumite conditii, tocmai pentru a asigura toate conditiile de evitare a riscului de imbolnavire”, a declarat Monica Anisie.

Pe de alta parte, elevii nu se vor intoarce prea curand in banci, iar ministrul precizeaza ca masurile de precautie vor fi luate in functie de nevoile profesorilor si ale elevilor.

„Este nevoie de un plan concret si specific pentru fiecare unitate de invatamant, tocmai pentru a respecta masurile de igiena si de distantare sociala si astfel sa limitam raspandirea virusului”, a mai spus Anisie.

Citeste si articolul :   Vesti bune pentru romani! Autoritatile au facut anuntul.

Ministrul a precizat ca autoritatile din tara noastra se afla in stransa legatura si cu ceilalti ministri din Uniunea Europeana.

„Incercam sa adaptam scenarii, dar, in acelasi timp, sa raspundem la nevoile pe care elevii si profesorii nostri le au”, a mai spus ministrul.

Potrivit programei scolare, pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral si frecventa redusa, anul scolar se incheie in data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, in data de 5 iunie 2020.

Autor