Ordonanta militara nr. 9, schimbari importante

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anuntat ca Decretul Militar nr. 9 va fi emis in curand. Potrivit acestuia, „Regulamentele militare” sunt legate de regulile de procedura din regiunea de sud (care se limiteaza cu Bulgaria).

Ludovic Orban, Raed Arafat si Marcel Vela au participat la o intalnire de lucru neanuntata la sediul MAI, care s-a incheiat nu demult. Ministrul de interne Marcel Vela a anuntat aprobarea Decretului nr. 9.

“Astazi am semnat si am prezentat premierului ordonanta militara nr. 9”,  anunta Marcel Vela.

Dintre declaratiile ministrului de interne:

Publicitate

“-Evitati aglomerarile, daca mergeti la cumparaturi si interactiunea cu alte persoaen. Nu mergeti in vizite si nu primiti oaspeti de Paste.

-Am ajuns la un acord cu BOR pentru a ne asigura ca Lumina Sfanta ajunge la toti romanii care isi doresc asta

-Va asigur ca MAI si structurile partenere nu se relaxeaza ina ceasta perioada. Zilnic vor fi la datorie jandarmi, politisti pompieri si toti angajatii altor unitati partenere ina ceasta perioada

Citeste si articolul :   Asociatia Centrul Roman al Energiei organizeaza evenimentul toamnei in industria energiei, ”Romanian Energy Day”

-Am prelungit suspendarea zborurilor spre si dinspre Marea Britanie, SUA, Belgia, Olanda, Iran, Franta si Germania.

-Exceptia la normele de izolare pentru navigatori. Daca nu prezinta simptome ale Covid-19, toate echipajele indeplinesc aceleasi conditii ca soferii camioanelor de marfa.

-O alta prevedere este legata de lucratorii transfrontalieri de la frontiera cu Bulgaria, care sunt exceptati e la izolare daca nu prezinta simptome ale Covid-19.

-Pietele raman deschise si in aceasta perioada

– Intram de maine intr-o perioada foarte importanta, este foarte important sa avem puterea sa iminam latura spirituala cu cea a prevenirii acestui perfid inamic

– fac apel sa respectam ordonantele militare si inclusiv recomandarile BOR

– starea de urgenta a fost prelungita, avem toti dincolo de orice un dusman comun”

Publicitate

Potrivit ministrului, decretul va fi legat de reglementarile procedurale din regiunea de sud (care se invecineaza cu Bulgaria), unde exista un tranzit transfrontalier pentru lucrari agricole. In mod similar, noua ordonanta va introduce reglementari legate de exceptii de la dispozitiile de reglementare, la fel cum o fac soferii de camioane si navigatorii de pe vase.

Citeste si articolul :   Veste extrem de proasta. Autoritatile sunt in alerta.

”Saptamana viitoare vom da probabil inca o ordonanta, in sensul in care ar trebui sa mai reglam zona de sud, granita cu Bulgaria, unde exista un tranzit transfrontalier pentru muncile agricole. Asa cum am permis pentru Ungaria ar trebui sa permitem si pentru Bulgaria. Ar mai trebui sa introducem in exceptiile de la regurozitatea controlului, asa cum am facut cu soferii de camioane, si navigatorii de pe vasele si tot ceea ce tine de navigatia de marfuri, declara acesta.

Ministrul de Interne a declarat ca proiectul de lege poate fi numit 1 sau 9 conform decretului prezidential.

„In functie de decretul prezidential de saptamana viitoare mai sunt si alte zone sau domenii de care trebuie sa ne ocupam, cu siguranta saptamana viitoare, in concluzie, va mai fi o ordonanta. S-ar putea sa se numeasca 1, fiind dupa noul decret, sau 9, in functie de prelungirea starii de urgenta”, a mai spus Marcel Vela.

Vela a explicat ca decretul ii va clarifica pe cei care lucreaza in agricultura pentru ca acestea sunt opriti atunci cand se duc la munca.

Citeste si articolul :   OFICIAL Grupa de varsta cea mai afectata de coronavirus in Romania. Diferente importante fata de Italia

„In ordonanta este prevazuta posibilitatea de a merge sa iti lucrezi pamantul. Asadar, activitatea in agricultura, munca in gradina, in loturile de teren, in tot ce tine de o plantatie pomicola sau exploatatie agricola, toate acestea sunt permise”,mai spune Marcel Vela.

Pe 10 aprilie, Marcel Vela a anuntat Regulamentul militar nr. 8, care prevede licenta de export pentru cereale, care va fi suspendata in situatia de urgenta, apicultorii si cei care se ocupa cu pescuitul comercial nu vor avea probleme.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.