La numai 16 ani isi construieste singur o casa. Povestea emotionanta a lui Georgica

Baiatul de 16 ani din satul Cocani, judetul Dambovita a aratat ca situatia materiala proasta nu l-a impiedicat sa devina un luptator. Prin urmare, visul sau este sa aiba propria casa si chiar face sacrifiicii pentru acest vis, scrie huff.

Un baiat de 16 ani isi construieste singur o casa. De unde are banii de care are nevoie?

Tanarul a inceput constructia de mai bine de o luna, iar casa a inceput sa prinda contur. A muncit din greu pentru casa sa si a reusit sa sape fundatia, a turnat placa si a ridicat peretii. Personele care l-au ajutat au fost doi prieteni, el a fost ucenic si cumnatul sau a proiectat casa.

Banii pentru casa i-a strans din vanzarea gunoiului de grajd in vara trecuta. A colectat balegarul din curtea sa si de la altii si apoi l-a vandut, cam 200 de carute. In cele din urma, cu ajutorul altor localnici, a reusit sa stranga 10.500 de lei. A inceput imediat sa cumpere materialele de constructie necesare pentru casa.

George (Georgica) nu vrea sa mearga la scoala. Cu toate acestea, a invatat sa scrie si sa numere de la sora sa. Unul dintre ei a marturisit ca baiatul a regretat ca nu are carte si l-a incurajat sa mearga la scoala dupa ce casa a fost finalizata.

In copilarie, Georgica era coloana vertebrala a familiei si singurul sprijin al parintilor. Erau bolnavi si nu puteau lucra, iar fiul lor i-a oferit sprijin material inca de la varsta frageda.

Citeste si articolul :   Parlamentul Frantei aproba planul Guvernului de relaxare a restrictiilor antiepidemice

„El n-a plecat ca baietii, cu 5 lei, cu 10 lei in sat. El a plecat cu 2 lei, mai mult de 2 lei nu si-a luat. Mi-a zis ca daca eu iau 5 lei, tu maine ce faci de paine? Iti las 3 lei, sa ai de paine. El a zis asta, copilul asta… De la 9 ani munceste sa-si faca acoperisul asta. Cand avea 9 ani, i-am luat niste capre, l-am trimis cu ele, s-a chinuit mult. Caprele au facut caprite, a vandut capritele si a pus banii deoparte.”, spine mama lui Georgica.

Oamenii vor sa-l ajute.

Dupa ce cazul tanarului a fost facut public, primarul i-a acordat autorizatie de constructie.

Pentru a-l ajuta pe baiat, zeci de oameni au donat bani, oricat de mici ar fi sumele, il ajuta. La inceput au fost, doar 300 de lei. Aceasta este suma pe care o persoana o trimite prin asociatia „Sansa ta” in numele lui Georgica Stefan.

Cine doreste sa-l ajute pe Georgica sa-si termine casa poate lua legatura cu redactia Libertatea sau poate dona, cu precizarea Pentru Georgica Stefan, in contul Asociatiei Sansa Ta, care ajuta familia Stefan de peste cinci ani. Conturile bancare deschise la BCR.

Citeste si articolul :   Cand scapam de vremea urata. Prognoza meteo, oficiala, pe toata saptamana

CONT IN LEI RO64RNCB0591123278690001

CONT IN EURO RO37RNCB0591123278690002

Autor