Donatie de 100.000 de doze de hidroxiclorochina pentru tratarea a peste 4.000 de pacienti cu COVID-19

Un numar de 100.000 de doze de hidroxiclorochina vor fi donate de Sandoz, dozele urmand a fi distribuite spitalelor pentru tratarea a peste 4.000 de pacienti spitalizati si diagnosticati cu COVID-19, conform protocolului national standard de tratament aprobat de autoritatile din Romania.

“Scopul acestei donatii este de a oferi pacientilor acces la un tratament posibil eficace in lupta impotriva COVID-19. Autoritatile din Romania vor aloca acest medicament de la CN UNIFARM SA catre spitalele care au nevoie. (…) Aceasta donatie vine in completarea contributiei de aproximativ 480.000 dolari pe care Grupul Novartis in Romania a facut-o sistemului national de sanatate pentru a sustine lupta impotriva COVID-19.

Contributia amintita a constat in aproximativ 380.000 dolari catre Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania, pentru a sprijini fondul de urgenta pentru echipamente de protectie, bunuri si echipamente medicale, ce sunt alocate spitalelor care au nevoie de ele, sub coordonarea autoritatilor sanitare din Romania; in 50.000 USD sprijin financiar pentru 5 spitale care trateaza pacienti cu COVID-19 si 100.000 de doze de azitromicina 250 mg, produsa de Sandoz, transmise Institutului National de Boli Infectioase – Prof. Dr. Matei Bals si retelei nationale de spitale de prima linie in lupta impotriva COVID-19”, se arata intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Hidroxiclorochina, un medicament care se foloseste de multa vreme in cazul malariei si care are indicatii si in tratamentul lupusului eritematos si poliartritei reumatoide, este parte din studiile clinice pentru tratarea pacientilor cu COVID-19.

“Pretuiesc implicarea sociala si sprijinul remarcabil venit din partea companiei pentru a sustine eforturile noastre pentru depasirea crizei. Echipa Ministerului Sanatatii lucreaza 24 de ore din 24 pentru a gasi resursele de care este nevoie si pentru a lua masurile adaptate situatiei si orice sprijin este bine-venit si in beneficiul pacientilor nostri”, a declarat ministrul Nelu Tataru.

Donatia de azitromicina a fost posibila cu sprijinul unitatii de productie Sandoz Targu Mures, unde s-au intensificat eforturile de crestere a productiei acestuia, iar medicamentul este fabricat pentru 60 de tari din Europa, America de Nord si ale state, se mai arata in comunicat.

Donatia de 100.000 de unitati de hidroxiclorochina este parte a angajamentului Novartis de a dona, la nivel mondial, 130 de milioane de doze de hidroxiclorochina pana la finalul lunii mai, in conditiile in care autoritatile locale de reglementare recomanda utilizarea medicamentului pentru pacientii cu COVID-19.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.