Cine este, de fapt, Diana, asistenta medicala ajunsa sofer de TIR

Diana Stoian, o tanara de 26 de ani, din comuna Bicaz Chei, judetul Neamt, a fost votata, in anul 2020, cea mai sexy sofetita de TIR. Aceasta a aparut pe prima pagina a unui calendar cu femei care conduc mastodonti pe roti.

Tanara este pasionata de meseria ei si a creat o pagina pe Facebook, „Trucker girls“, „pentru a ajuta pe cat posibil si a incuraja atat soferitele profesioniste, cat si pe cele aspirante la aceasta grea meserie, dar si pentru a le arata celor care nu sunt in domeniul transportului dedesubturile acestei lumi“.

Diana Stoian a absolvit o scoala postliceala sanitara, dar a ajuns sa practice alta meserie, una pe care o practica in mare parte barbatii. Tanara transporta marfuri in Europa.

In putinul timp liber pe care il are la dispozitie posteaza diverse opinii pe „Trucker girls“. Ultima se refera la „Romania sfasiata“ in care, Diana vorbeste despre Diaspora.

„In ultima vreme, in mediul online se dezbat foarte aprins subiecte legate de Diaspora. Ce este Diaspora? Cine sunt diasporenii? Invariabil, patriotii ramasi in Romania vin la atac cu epitete jignitoare, cu argumente fanteziste, cu injurii la adresa interlocutorului din Diaspora. Nu mai exista dialog calm, nu mai exista rabdare sa asculte cineva si alte argumente. Pare ca cei ramasi in tara si-au pus pecetea #Rezist pe frunte“, scrie tanara soferita.

Citeste si articolul :   Ministrul Sanatatii: "Dureaza 11 ani sa pregatim un medic"

„Ei sunt cei care rezista la dezinformarea mediatica. Ei sunt cei care rezista si tin piept sistemului sanitar. Ei sunt cei care lupta cu birocratia. Ei sunt cei care accepta (rezista) la spaga la nivel national. Ei sunt cei care accepta toate taxele legale si ilegale din sistemul de invatamant. Ei sunt cei care rezista cand vad incultura la nivel inalt“, a mai spus Diana.

„Noi suntem cei care nu acceptam epitete de genul: «curve», «hoti», «pleava»“

„Noi suntem cei care nu am vrut sa mai acceptam toate astea, noi nu #Rezistam. Noi suntem cei care am inteles ca se poate trai si altfel. Noi suntem cei care am inteles ca birocratii sunt in slujba cetateanului, nu invers. Noi suntem cei care vrem sa fim tratati omeneste. Noi suntem cei care nu acceptam epitete de genul: «curve», «hoti», «pleava», etc“.

Asistenta medicala care a ajuns sa conduca un TIR prin intreaga Europa spune ca cel mai grav lucru este ca cei ramasi in tara si cei plecati sunt doua tabere rivale, angajate intr-un razboi virtual, care se desfasoara pe retelele de socializare.

Citeste si articolul :   Calendarul examenelor de la Evaluarea Nationala si Bacalaureat a fost modificat

„Am uitat sa fim oameni. Am uitat ca suntem Romani. Ne sfasiem intre noi oriunde ne intalnim in mediul online, spre marea satisfactie a celor care ne vor dezbinati. Urmand dictonul latin «Divide et impera», ne-au dezbinat in interese de nimeni inca intelese. Cand vom intelege, si unii si altii din cele doua tabere, am neagra presimtire ca va fi prea tarziu. Mult prea tarziu“. Diana Stoian incheie cele scrise pe Facebook spunand ca cineva a avut geniala idee de a numi Diaspora judetul 43:

„Da, suntem al 43-lea judet al Romaniei, un pic mai mare, un pic mai imprastiati prin lume, cu o populatie cam de doua ori mai mare ca a orasului Bucuresti. Un lucru ne uneste totusi cu cei ramasi acasa. Suntem Romani“.

Diana conduce camioane de mare tonaj de patru ani si are la„bord“ aproape 900.000 de kilometri parcursi. Meseria a furat-o de la cel ce urma sa-i devina sot. Acesta este si el sofer pe camioane de mare tonaj.

Autor