70 de romani din Diaspora au decedat din cauza coronavirusului, cei mai multi in Marea Britanie

Un numar de 70 de romani din Diaspora, diagnosticati cu noul coronavirus, au decedat, de la debutul pandemiei. Cele mai multe decese s-au inregistrat in Marea Britanie, potrivit raportarii transmite, vineri, de Grupul de Comunicare Strategica.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica (GCS), din informatiile obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 1.480 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus).

Publicitate

Dintre pacientii confirmati, 1.156 sunt in Italia, 196 in Spania, 26 in Franta, 16 in Germania, 64 in Marea Britanie, cate doi in Namibia, SUA, Indonezia, Elvetia si Turcia, patru in Austria, trei in Belgia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia.

De la inceputul pandemiei si pana in prezent, 70 de cetateni romani aflati in strainatate au decedat.

Publicitate

Este vorba de 17 romani din Italia, 16 din Franta, 23 din Marea Britanie, sapte din Spania, 3 din Germania, doi din Belgia, cate unul din Suedia din Elvetia.

Citeste si articolul :   Doliu in muzica populara! S-a stins cantaretul de aur al Oasului. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Dintre cetatenii romani confirmati cu noul coronavirus, 21 au fost declarati vindecati: 9 in Germania, 8 in Franta, 2 in Indonezia, unul in Luxemburg si unul in Tunisia.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.